Weerbericht:
Tropisch warm
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Rechtszaak witwassen HWS niet over

Toegevoegd: 05-02-2019, 18.59 uur
Bij de inval eind 2011 werd flink wat materieel in beslag genomen.
Bij de inval eind 2011 werd flink wat materieel in beslag genomen.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg is niet van plan om de zaak tegen de zeven verdachten in de Kapelse drugs- en witwaszaak zaak rond het bedrijf HSW (HoogWerkerService) vanaf het eerste begin weer over te doen. De rechtbank heeft daarmee het verzoek van de advocaten afgewezen.


Twee jaar geleden besliste de rechtbank dat het Openbaar Ministerie (OM) door het achterhouden van informatie in het vooronderzoek dusdanig ernstige fouten had gemaakt, dat zij het OM niet ontvankelijk verklaarde. Het OM tekende tegen die beslissing beroep aan. Met 22 van de 29 verdachten werd een schikking getroffen. Zeven zullen zich alsnog te zijner tijd moeten verantwoorden. 
 
In hoger beroep besliste het hof in Den Bosch dat het OM niet dusdanig ernstige fouten had gemaakt dat het hele onderzoek naar de prullenbak kon. Het hof vond het OM wel ontvankelijk. De zaak werd hierop weer terugverwezen naar de rechtbank. Het verzoek van de advocaten om opnieuw getuigen te horen werd afgewezen.

Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren