Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 10 km

Veertig maanden cel voor fataal ongeluk Goes

Toegevoegd: 28-06-2019, 14.14 uur
De auto van de man uit Kloetinge raakte destijds zwaar beschadigd.
De auto van de man uit Kloetinge raakte destijds zwaar beschadigd.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft 40 maanden celstraf en 5 maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd vanwege het ongeluk waarbij eind vorig jaar in Goes twee personen om het leven kwamen. Er is ook een rijverbod van 5 jaar opgelegd.


In de nacht van 27 op 28 oktober staken Alice Dessi (33) en Miki Trpkovski (30) rond 04.20 uur de Van de Spiegelstraat over. De 20-jarige S. M. uit Kloetinge kwam vanuit de richting van het Admiraalsplein. Bij de spoorwegovergang Ockenburg kwam hij bij de oversteekplaats in botsing met het stel. Na de fatale botsing reed M. nog een stuk door richting het Kazerneplein.

Ter plaatse mag maximaal 50 kilometer per uur worden gereden. De man reed volgens de rechtbank echter met teveel alcohol op en met een snelheid die lag tussen de 100 en 115 kilometer per uur. De man passeerde vervolgens zonder te remmen de fietsoversteekplaats, met de botsing als gevolg.

“Hoewel het rijgedrag van de man in het dagelijks taalgebruik roekeloos kan worden genoemd, kan het volgens de bestaande rechtspraak van de Hoge Raad niet zo worden betiteld. Roekeloosheid is juridisch gezien de zwaarste, aan opzet grenzende schuldvorm. Volgens de rechtbank heeft de man zich in zeer hoge mate onvoorzichtig gedragen en grenst zijn handelen aan roekeloosheid”, zo legt de rechtbank uit.

De man wordt het door de rechter zwaar aangerekend dat zijn gedrag heeft geleid tot de dood van twee jonge mensen die nog een heel leven voor zich hadden. “De familie en naaste omgeving van de slachtoffers is onherstelbaar leed toegebracht. Gezien de mate van schuld van de man en de zeer ernstige gevolgen is daarom een gevangenisstraf van aanzienlijke duur op zijn plaats”, aldus de rechtbank.

De rechtbank hield er ook rekening mee dat de man zich eerder schuldig had gemaakt aan het rijden onder invloed en het vertonen van gevaarlijk verkeersgedrag. In het voordeel van de man hield de rechtbank rekening met zijn jonge leeftijd. Voor de voorwaardelijke gevangenisstraf van 5 maanden geldt een proeftijd van 2 jaar. Binnen die proeftijd wordt de man begeleid door de reclassering en kan hij ook behandeld worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Adam (3-7-2019 om 08:56)
5 jaar geëist en 20 maanden minder gekregen, gaat OM niet in beroep?
RaceMonster (2-7-2019 om 00:58)
40 maanden voor 2 personen dood rijden, en 5 maanden voor politie agent aanrijden die heeft overleeft. Ik zeg verdubbelen tegen de aanrijding op 2 personen niet 40 maanden maar vol op 80 maanden liefst levenslang !!!want familie zien hun geliefde nooit meer terug. Triest voor woorden!!!
J.J. Wondergem (30-6-2019 om 21:25)
Ik kan me voorstellen dat het vertrouwen in de rechtsstaat bij velen behoorlijk gedaald is,in mijn geval naar -1.
willem (30-6-2019 om 17:18)
40 maanden--dus staat hij over ca 2 jaar weer buiten. ik mag toch hopen dat de ovj in hoger beroep gaat. 2 families die levenslang hebben en deze zuiplap vrolijk rondlopen na 2 jr? en dan ook nog: gevangen zitten in NL is geen straf. weet niet wat de rechters bezielden. maar rechtvaardig is het beslist niet.
een inwoner (30-6-2019 om 15:18)
helemaal eens met de vorige reacties. BIzar en diep triest. Ik hoop dat de rechters van deze zaak . DIT ALLEMAAL OOK LEZEN HEEL VEEL STERKTE VOOR DE FAMILIES
En we wachten op de volgende (30-6-2019 om 14:35)
@ Kees, Inderdaad het was gewoon wachten tot het fout ging. en daarom liet de politie hem toen ze hem weer zagen rijden eerst voorgaan om vervolgens geen stopteken te geven en geen sirene of zwaailichten aan te steken zoals gebruikelijk is in een gevaarlijke situatie zoals achtervolgingen met +110km/u langs fietser en voetgangersoversteekplaatsen. Daarna zeggen ze dat ze niets fout hebben gedaan dus niets geleerd dus volgende keer weer het zelfde, je kan er idd op wagten met dergelijke dikke platen voor hun kop.
Cookie-instellingen beheren