Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rij- en remproeven fataal ongeluk Goes

Toegevoegd: 16-04-2019, 23.29 uur
Door: Roland de Jong

GOES - In Goes doen de politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) vanavond en vannacht aanvullend onderzoek naar het ongeluk dat eind vorig jaar twee levens koste. 

In de nacht van 27 op 28 oktober kwamen een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige Macedonische vriend om het leven toen ze werden aangereden door een auto die werd bestuurd door de toen nog 19-jarige S. M. uit Kloetinge. In de bewuste nacht zou de automobilist onder invloed van alcohol met een snelheid van ongeveer 120 kilometer per uur over de Van de Spiegelstraat hebben gereden.

M. kwam vanuit de richting van het Admiraalsplein. Bij de spoorwegovergang Ockenburg kwam hij in botsing met het stel dat hier, samen zittend op één fiets, de weg overstak. Na de fatale botsing reed M. nog een stuk door richting het Kazerneplein. M. heeft een tijd in voorarrest gezeten, maar is sinds 3 april weer thuis. Hij mag daar de rechtszaak onder strenge voorwaarden afwachten.

Vanavond en vannacht doet de politie in samenwerking met het NFI aanvullend onderzoek. Er zullen onder meer rij- en remproeven worden gedaan. Dat gebeurde niet alleen bij de oversteekplaats bij Ockenburg, maar ook ter hoogte van het Shell-tankstation. De bewakingscamera’s zijn door het NFI onderzocht zodat de camerabeelden van nu naast die van de oktobernacht kunnen worden gelegd. Dit alles met als doel om te bepalen hoe hard de automobilist destijds reed.

Vanwege het onderzoek is de Van de Spiegelstraat afgesloten. Voor al het verkeer gelden omleidingsroutes. Deze zijn aangegeven met borden. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Westwal, de Ringbaan West, de Ringbaan Oost en de Oranjeweg. Fietsers en/of voetgangers die normaal via de spoorwegovergang Kloetingseweg zouden rijden, worden omgeleid via de overgang bij de Buys Ballotstraat.

Ingekort videoverslag:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (20-4-2019 om 12:01)
R hier is geen enkel excuus gerecht vaardigt .wat de oorzaak ook mag zijn ,met drank op rijden en dan nog met zulke snelheden vraag om ongelukken .die zijn dan ook gebeurd met dodelijke afloop .en gezien zijn verleden leert hij er ook nog niets van .dus maar een straf op zijn plaats .nooit meer een rijbewijs voor welk voertuig dan ook .de slachtoffers krijgen geen tweede kans dus hij ook niet vind ik
R (17-4-2019 om 19:47)
Zou ook wel eens kunnen dat dit door n paar eerlijke agenten geregeld is! Tuurlijk, die jongen was fout en goed fout, maar er was was niks gebeurd zonder deze achtervolging en stop met lullen en liegen, politie is ook verkeerd geweest en helaas zijn t ook mensen, ik ken er ook genoeg en in hun vrije tijd vergeten ze ook alle regeltjes! K ken er zelfs 2 die geregeld met drank op hun dienst beginnen en dat gaat toch al 18 jaar zo, dus goed bezig iedereen, flikker toch op!
Moeder (17-4-2019 om 17:44)
Niet normaal gewoon. Die jongen heeft z’n auto als moordmachine gebruikt, de gek.. “Dood door schuld” is dit zeker...
Anouk (17-4-2019 om 17:03)
Spijt is te laat, beter denk je vtv na over de gevolgen. Dit onderzoek slaat nergens meer naar mijn idee. Vreselijk voor de nabestaanden dat dit een soort bescherming lijkt vd dader. De straffen lijken al nergens op in Nedeeland dus gewoon max straf geven, dan komt hij er nog redelijk mee weg...
Ja-Ja (17-4-2019 om 07:11)
Dit is allemaal voor de verdediging van de verdachte om een lichtere straf te krijgen. Heeft geen enkel nut of OM leg het even uit wat de bedoeling is van dit alles. Zuipers hebben geen rechte en mogen geen 2de kans krijgen. O.M snapt er niets van. Bij geen 2de kans ,dan zal het zuipen in het verkeer ,veel minder worden.
Witte (17-4-2019 om 06:56)
Hoe een dader word beschermd .
Cookie-instellingen beheren