Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 10 km

Identiteit slachtoffers Goes bekend, 30 en 33 jaar oud

Toegevoegd: 28-10-2018, 15.55 uur - Update: 28-10-2018, 16.48 uur
Het gaat om een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië.
Het gaat om een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

GOES - De fietsers die vannacht om het leven kwamen bij een ongeluk in Goes zijn een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië die bij haar verbleef. Dat heeft de politie, die hun families inmiddels in kennis heeft gesteld, zojuist bekend gemaakt.


Met de familie van de slachtoffers heeft een zogeheten confrontatie in het mortuarium plaatsgevonden. Omdat één van de slachtoffers uit het buitenland kwam, was het volgens de politie lastig om zijn familie in kennis te stellen. "Uiteindelijk is dit wel gelukt", zo laat een politiewoordvoerder weten. De lichamen van beide slachtoffers zijn vrijgegeven door de officier van justitie. Dat betekent dat er geen onderzoek op de lichamen meer gedaan hoeft te worden en dat ze worden overgedragen aan de families om een uitvaart voor te bereiden.

De slachtoffers zaten samen op één fiets toen ze rond 04.20 uur bij spoorwegovergang op de kruising met de Voorstad en de Kloetingseweg werden aangereden door een personenauto. De slachtoffers belandden veertig meter van de oversteekplaats op het wegdek en overleden ter plekke. De 19-jarige Kloetingse bestuurder van de auto reed na de botsing nog zo'n 450 meter door.

Volgens de politie heeft de automobilist onder invloed van alcohol gereden maar hoeveel hij precies op had, is niet bekend gemaakt. Hij had in ieder geval meer alcohol dan is toegestaan om nog te mogen rijden. De man is in verzekering gesteld. "We kunnen de verdachte nog maximaal drie keer 24 uur vastgehouden. In die tijd wordt indien mogelijk het onderzoek verder afgerond. Voorlopig zit de jongeman dus nog vast", aldus de politie.

(tekst gaat verder onder advertentie)Oversteekplaats
De Van de Spiegelstraat (N289) waarop het ongeluk plaatsvond ligt in een 50-kilometerzone. Bij de betreffende oversteekplaats staan stoplichten. 's Nachts knipperen deze echter en is het aan de weggebruikers om een veilig moment van over te steken te kiezen. Daarbij moet echter wel worden opgemerkt dat het autoverkeer op de Van de Spiegelstraat altijd voorrang heeft. Voor de fietsers staan immers haaientanden op de weg. Autoverkeer dat de Kloetingseweg op wil draaien, moet fietsers wel voor laten gaan.

Wat er vannacht precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. De politie heeft ter plaatse urenlang sporenonderzoek gedaan. De situatie is uitgebreid op foto vastgelegd en verschillende (rem)sporen op het wegdek werden zichtbaar gemaakt met verf. "De analisten van verkeersongevallen gaan de sporen die zij hebben afgenomen op en om de plaats van het ongeval nu verder interpreteren. Uiteindelijk hopen zij tot een conclusie te komen", zo zegt de woordvoerder.

De zwaar beschadigde auto is meegenomen voor nader onderzoek. Hetzelfde geldt voor de fiets, welke om een lantaarnpaal was gekruld. Pas rond kwart voor tien kon de weg weer worden opengesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kloettenaar (1-11-2018 om 17:09)
Helemaal mee eens @ Goessenaar. ik roep al jaren dat het levensgevaarlijk oversteken is bij spoorwegovergang kloetinge, de 2 zebra's op de westwal, de zebra,s bij het station de zebra bij ravelijn de groene jager, bij het busstation bij het tiendenplein, dan was ik ockenburg zeker vergeten ? laten we gewoon zeggen de meeste zebra's en oversteekplaatsen in Goes maar ze vertikken er wat aan te doen. Nee, liever steken ze geld in een irritant stoplicht bij hun verliesgevende prestige parkeergarage, dat weer wel. Ze houden niet van lang wachten als ze met de auto weg moeten. Goes is gewoon fiets en voetganger onvriendelijk. En dan te bedenken dat ze zichzelf nog opgaven voor de fietsstad van nederland verkiezing, zo er van het pad zijn ze daar
Jaques (31-10-2018 om 21:35)
onzinverhaal die haaientanden. wie dat beweerd daag ik uit, zij bij een oversteekplaats en ik in een zwarte auto die +100km/u in het donker aan mag komen. er is namelijk geen enkel moment denkbaar dat gekozen kan worden om veilig over te steken als men rekening moet houden met door het dolle dronken bestuurders die met onwerkelijke snelheden komen aanzetten. onmogelijk. misschien voor mensen die de wet zwart wit willen zien dat het zo werkt, maar daar hebben we gelukkig rechters voor uitgevonden die daar over beslissen en juist niet meneertje zwart wit bi-polair denker. met een goede reden, het gaat om rechtvaardigheid en niet om totalitair domweg doen wat er staat en dat zonder nadenken toepassen.
H (30-10-2018 om 00:12)
Vreselijk voor iedereen. Een drama voor de slachtoffers en de bestuurder...
P (29-10-2018 om 18:13)
te triest verhaal dit, om zo je leven ontnomen te zien worden na een avondje stappen, zo mochten ze 30/33jaar oud worden ,hoeveel pech heeft dit tweetal ook wel niet gehad ,het gaat om tienden van seconden. sterkte aan de nabestaanden ,als ook de ouders van de automobilist.alleen maar verliezers bij zo een triest verhaal.
Terneuzenaar (29-10-2018 om 16:00)
Sterkte voor de nabestaanden. Ik zou niet met mezelf kunnen leven om zo bezopen egoïstisch in de auto te stappen, kijk die auto dan! Weer door alcohol zijn er tientallen levens verwoest. Voor de haters, zou er ook een drugstestje zijn afgenomen?
W. Kruit (29-10-2018 om 14:40)
@f: gaat het wel goed met je? Dus het is de eigen schuld van de slachtoffers, hadden ze daar maar niet moeten fietsen? Het meest harteloze en domme commentaar in een lange tijd. Als je dit meent, twijfel ik sterk aan je geestelijke vermogens! Die twee mensen zijn vermoord door iemand die, met teveel drank op, zo nodig in zijn auto wilde rijden in plaats van een taxi te nemen. Niet meer, niet minder. Geef niet de slachtoffers de schuld van iets waar ze totaal geen schuld aan hebben!!!
Cookie-instellingen beheren