Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in het zuid(oost)en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Vijftig maanden geëist tegen ontkennende verdachte

Toegevoegd: 01-10-2019, 20.08 uur
De overval vond op 29 december plaats aan het Colijnhof in Goes.
De overval vond op 29 december plaats aan het Colijnhof in Goes.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft dinsdag tegen de 22-jarige Middelburger N. R., een gevangenisstraf van vijftig maanden geëist. De met klem ontkennende R. wordt er van verdacht medepleger te zijn van een overval op een woning aan het Colijnhof in Goes in de nacht van 29 december vorig jaar.


Twee maten van hem, die alles hebben bekend en die R. aanwezen als opdrachtgever en het brein achter de overval, werden eerder dit jaar al veroordeeld tot celstraffen van 30 en 36 maanden cel waarvan een deel voorwaardelijk. In de bewuste decembernacht werd de toen 21-jarige bewoner in zijn slaap overvallen en kreeg hij een vuurwapen tegen het hoofd gedrukt.

Eén van de twee mannen liep naar de kluis waar volgens geruchten heel wat geld in zou moeten liggen. Het bleek inderdaad een gerucht, want de twee verlieten met niet meer dan een paar euro de woning. Kort na de overval konden ze op basis van een nauwkeurig signalement in Vlissingen worden aangehouden. Volgens de twee eerder veroordeelde mannen was R. de kwade genius achter het plan van de overval. Hij bleef bij de uitvoering van de overval buiten beeld omdat hij nog met een enkelband liep.

Volgens R. berustte alles op de verklaring van één van zijn twee maten en had hij geen enkele bemoeienis met de overval gehad. Alles zou zijn gelogen en verzonnen om de schuld maar in zijn schoenen geschoven te krijgen.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeroentje (2-10-2019 om 09:29)
‘T Colijnhof, daar wonen voornamelijk mensen die het niet breed hebben; “genius” van niks dus!