Weerbericht:
Af en toe (mot)regen. Morgen overdag droog en af en toe zon
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Te jonge brommerrijders wassen politieauto’s

Toegevoegd: 30-07-2020, 12.00 uur
De jongens op het politiebureau.
De jongens op het politiebureau.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

ARNEMUIDEN - Twee jongens van 11 en 15 jaar oud zijn vorige week donderdag betrapt op rijden op een bromfiets in Arnemuiden.


Omdat een 11-jarige niet strafrechtelijk vervolgbaar is vond de wijkagent dat dit niet ongestraft kon blijven. In overleg met de jongens en hun ouders zijn ze gisteravond naar het politiebureau gegaan om daar het hele wagenpark te wassen.

De wijkagent heeft daarbij ook lovende woorden voor de jongens. Want wat ze deden was dan wel verboden, ze hadden daarbij wel ook oog voor de veiligheid. Ze droegen namelijk wél een helm. "Dat zien we weleens anders", aldus de wijkagent.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sm (1-8-2020 om 09:00)
Haha ! Top straf! Ik denk dat ze het stiekem nog wel leuk vonden ook! Niks verkeerds aan hoor, ze even aan t werk zetten!
Rick (31-7-2020 om 11:03)
Voor iedereen die spreekt over kinderarbeid raad ik aan om de site te bekijken van kinderrechten.nl daar staat een uitleg over kinderarbeid. https://www.kinderrechten.nl/thema-werk/
Jan (30-7-2020 om 22:33)
Vroeger hadden ze op het dorp een cros terrein voor deze kinderen met oude brommertjes. Deze overijverige Agent had ze ook lopend naar huis kunnen sturen. En vervolgens opzoek gaan de daders die al die crossmotoren hebben gestolen op Walcheren. Volgens mij liggen er nog wel een paarhonderd on opgeloste zaken te wachten.
anoniem (30-7-2020 om 21:17)
@mg van tol. Dit is geen kinderarbeid. Dan zou iedere straf via halt ook kinderarbeid zijn. Wat had jij dan voor "straf" voor ogen?? Het zijn nog maar kinderen die de ernst van deze kwajongens streken nog niet inzien. Iedereen is jong geweest, dus waar maak jij nu weer een probleem van.
Mg van Tol (30-7-2020 om 18:32)
Geloof dat we dit kinder arbeid noemen dat volgens de wet verboden is ???
Bram (30-7-2020 om 16:29)
Ach ja we zijn allemaal jong geweest ik vind dit wel een leuke oplossing Dit deden ze vroeger ook meschien een andere tijd maar nog steeds een goede oplossing In plaats ze gelijk naar halt te sturen goeie actie politie