Weerbericht:
Vrij veel wind bewolkt en regenachtig. Langs de kust zware windstoten
Verkeersinformatie:
Geen files

Cliënt die begeleider neerstak ontoerekeningsvatbaar

Toegevoegd: 21-08-2020, 14.21 uur
De Emergismedewerker liep destijds ernstige verwondingen op.
De Emergismedewerker liep destijds ernstige verwondingen op.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 40-jarige A. H. uit Middelburg die vorig jaar in zijn woonplaats een medewerker van Emergis neerstak was volledig ontoerekeningsvatbaar. Dat heeft de rechtbank vandaag besloten. Wat er nu verder moet gebeuren, is nog niet duidelijk. Hiervoor is nader onderzoek nodig.


De officier van justitie in Middelburg verzocht twee weken geleden de rechtbank om de man te ontslaan van rechtsvervolging en tbs met dwangverpleging op te leggen. Vrijdag besliste de rechtbank in een tussenvonnis dat H. moet worden ontslagen van rechtsvervolging omdat hij volledig ontoerekeningsvatbaar is. Verder besliste de rechtbank dat het Openbaar Ministerie onderzoek moet laten doen daar een zorgmachtiging. Zo'n zorgmachtiging is in plaats gekomen van 'opname in een forensische inrichting'. Vooralsnog vindt de rechtbank een tbs met dwangverpleging nog niet aan de orde, tenzij die zorgmachtiging niets oplevert.

Medio september vorig jaar gingen twee medewerkers van Emergis naar de woning van H. in Middelburg omdat het niet goed met hem zou gaan. Ze kwamen al snel tot de conclusie dat H. moest worden opgenomen. Op dat moment pakte H. een mes en stak daarmee één van de twee in de buik en borst. Het slachtoffer moest met spoed worden geopereerd. De gedragsdeskundigen hadden kwamen tot de conclusie dat hij lijdt aan psychoses en schizofrenie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren