Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

TBS verlengd van man die begeleider neerstak

Toegevoegd: 20-12-2023, 16.47 uur
Hulpverleners in 2019 bij de woning van H.
Hulpverleners in 2019 bij de woning van H.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag de tbs met dwangverpleging verlengd van de 43-jarige A. H. uit Middelburg die op 19 september 2019 een begeleider van Emergis met een mes te lijf ging.


Op die bewuste dag in september ging het niet goed met de aan schizofrenie en psychoses lijdende H. Twee begeleiders van Emergis gingen naar de woning van H. Eenmaal binnen in het huis aan de Prinses Beatrixstraat werd al snel duidelijk dat er dringende hulp nodig was en H. met de meeste spoed moest worden opgenomen.

H. liep naar de slaapkamer, pakte twee aan elkaar gebonden messen en stak daarmee zes keer in de buik en borst van één van de begeleiders. Het slachtoffer liep een geperforeerde lever op. Zijn collega wist de woning tijdig te ontvluchten. De tbs van H. is nu met twee jaar verlengd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (21-12-2023 om 23:35)
@Ja-Ja Schuurman, hoe spelen ze dan met hun hulpverleners? Als het zo zou zijn dat ze spelletjes spelen met hun hulpverleners dan praat je toch al gauw over andere stoornissen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar iemand met een antisociale persoonlijkheidsstoornis dan is het niet vreemd als deze ook meerdere symptomen vertoont die comorbide zijn met schizofrenie. Psychopaten zijn namelijk zeer para en vertrouwen niemand en misbruiken (soms met wapens) iemand omdat ze denken dat die persoon het anders wel bij hun doet. Of gewoon uit puur genot (machtsgevoel voor dopamine waaraan ze verslaafd zijn). Iemand met schizofrenie hoort ook stemmen, en die kunnen opdrachten geven maar ik zou dat niet echt 'het spelen met hun hulpverleners' noemen.
Ja-Ja Schuurman (21-12-2023 om 08:34)
Omdat deze persoon schizofrenie en psychoses heeft word hij beschermd door de instanties.Van hoog tot laag. Deze figuren weten precies hoe ze het moeten spelen met hun hulpverleners. Hij hoort ook niet in een woonwijk een huis te hebben.De woningen waar ze nu wonen is vaak tussen het "klootjes"volk. Deze figuren horen in een afgesloten omheining te wonen en met goede begeleiding. En goede medicijnen waardoor ze kalm en rustig worden. Regering ? daar moet we niets van verwachten.Vroeger heette ze Stichtingen.Wegbezuinigd door uw? regeringen. Dagelijks lees en hoor je dat het beleid van nu niet werkt.
Cookie-instellingen beheren