Weerbericht:
Zonnig, morgen in het zuidoosten meer bewolking. Meest droog
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 21 km

Zeer grote brand keukenwinkel Sint-Maartensdijk

Toegevoegd: 19-09-2020, 22.21 uur - Update: 20-09-2020, 03.06 uur
Door: Manfred Berrevoets

SINT-MAARTENSDIJK - Bij keukenwinkel Potter in Sint-Maartensdijk woedt op dit moment een zeer grote uitslaande brand. Het pand staat volledig in brand en er is sprake van forse rookontwikkeling.


Het vuur ontstond rond 22.10 uur in het pand aan de Nijverheidsweg. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) werd al snel flink opgeschaald omdat werd gemeld dat de vlammen al uit het dak kwamen. Er zijn inmiddels meerdere blusvoertuigen en hoogwerkers ingezet. Ook zijn een waterwagen, een watertransportsysteem en een schuimblusvoertuig ter plaatse.

De brandweer laat weten dat het hele pand volledig in brand staat. In het gebouw hebben zich kleine explosies voorgedaan die zorgden voor knallen. De spuitgasten hebben met succes geprobeerd het naastgelegen bedrijf te beschermen. Rond 00.05 uur meldde de Veiligheidsregio dat er geen kans meer was op overslag. De adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer heeft metingen gedaan in de omgeving om te weten of er eventueel te hoge concentraties van gevaarlijke stoffen in de lucht zijn. De metingen wijzen volgens de VRZ uit dat dit niet het geval is.

Het blussen is nog volop gaande. Volgens de Veiligheidsregio is ook nog sprake van vliegvuur. "Daarop wordt ook nog steeds ingezet om de achterliggende straten hiervan af te schermen. Dit kan er ook voor zorgen dat er roetdeeltjes en verbrandingsresten in de straat en tuinen vallen. Trek handschoenen aan wanneer je deze gaat opruimen en was meubels en andere spullen waar roet op gevallen is grondig met warm water en zeep", aldus de Veiligheidsregio.

De brandweer kon rond 00.40 uur het sein 'brand meester' geven. De verwachting was toen dat het nablussen nog uren zou gaan duren. ‚ÄčEnergiebedrijf Enduris is aanwezig om gas en stroom in het pand af te sluiten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
cor (20-9-2020 om 10:11)
Waarom wordt er door de brandweer nog metingen verricht. Het standaardzinnetje bij ALLE branden is: bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Een werkelijk totaal zinloze meting/bezigheid dus, terwijl iedereen, zelfs het kleinste kind kan begrijpen dat de rook die vrijkomt niet gezond is.
Cookie-instellingen beheren