Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Elf arrestaties tijdens ingrijpen ME Arnemuiden

Toegevoegd: 01-01-2022, 13.16 uur
ME'ers bij één van de arrestanten vannacht.
ME'ers bij één van de arrestanten vannacht.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - Tijdens het optreden van de Mobiele Eenheid (ME) vannacht in Arnemuiden heeft de politie in totaal elf personen opgepakt. Het gaat om jongens/mannen tussen de 16 en 27 jaar oud.


Volgens de politie werd 's middags al vuurwerk en glaswerk naar surveillerende agenten en brandweermedewerkers gegooid toen zij acteerden op meldingen van overlast en brandjes. De openbare orde dreigde verstoord te worden en daarom kwam de ME uiteindelijk 's nachts in actie op de Nieuwlandseweg in Arnemuiden. Rond 01.00 uur werd het gebied voor de eerste keer schoongeveegd, even na 02.15 uur kwam de ME opnieuw in actie en werden de arrestaties verricht.

"Bij de Nieuwlandseweg zorgden tientallen mensen voor een onrustige situatie. De sfeer was grimmig en er werd met zwaar vuurwerk en glas naar de ME-ers gegooid", zo vertelt de politie vanmiddag. "Vanuit de Mobiele Eenheid is meerdere malen op niet mis te verstane wijze te kennen gegeven dat iedereen weg moest gaan, deed men dit niet, dan zou geweld gebruikt worden door de politie. Sommige omstanders gaven gehoor aan het bevel, anderen bleven staan en bleven explosieven gooien naar de politiemensen"

"Uiteindelijk werd er ingegrepen door de Mobiele Eenheid. Dit resulteerde in de aanhouding van de elf inwoners van Arnemuiden", aldus de politie. De verdachten zijn 16 tot en met 27 jaar oud. Ze zijn opgepakt voor belediging en/of het niet voldoen aan een bevel of vordering. De elf zitten nog vast en worden vandaag gehoord door rechercheurs.

Tijdens de overgang van 2020 naar 2021 moest de ME ook al worden ingezet op de Nieuwlandseweg in de stad. Naar aanleiding daarvan liet de burgemeester van de gemeente Middelburg dit jaar een mobiele camera-unit plaatsen. Deze werd echter op Oudjaarsavond vernield doordat aan de voet van de paal brand werd gesticht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sw (1-1-2022 om 20:34)
Elke jaar hetzelfde door de Arnemoudse tuig.
zeeuw (1-1-2022 om 15:26)
politie had ze goed moeten bewerken met een honkbal knuppel en niet met watten staafjes
Tjimba (1-1-2022 om 13:58)
Wordt Arnemuiden het tweede VEEN. Goed opgetreden politie en ouders waar zaten jullie. Of deden jullie dit ook toen jullie jong waren en daardoor begrip hebben voor de rotzooi in jullie Arnemuiden. Zelfde gedrag als in Krabbendijke.
Cookie-instellingen beheren