Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 19 km

Bergmann: 'Goede hoop op positieve jaarwisseling Arnemuiden'

Toegevoegd: 09-12-2022, 15.26 uur
Tijdens de rellen werden 11 personen opgepakt.
Tijdens de rellen werden 11 personen opgepakt.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong & Eugène Harthoorn

ARNEMUIDEN - Met een georganiseerd feest, stopgesprekken en een voorbereiding van een jaar hopen de politie en de gemeente Middelburg dat de jaarwisseling dit jaar een stuk rustiger verloopt dan afgelopen jaar. Toen liep de situatie dusdanig uit de hand dat de Mobiele Eenheid (ME) werd ingezet en 11 verdachten werden aangehouden. Tientallen personen werden beboet.


Burgemeester Harald Bergmann van Middelburg is al direct na de afgelopen jaarwisseling aan de slag gegaan om herhaling te voorkomen. “Wij en de politie waren er al snel achter dat we dit jaar eerder moesten beginnen met de voorbereidingen. We hebben gesprekken gevoerd met allerlei organisaties maar vooral ook met de jeugd zelf. Ook hebben zogeheten stopgesprekken plaatsgevonden: gesprekken waarin we overtreders specifiek hebben aangesproken op hun gedrag.”

De afgelopen tijd is ook gekeken of het organiseren van een speciaal evenement zou kunnen zorgen voor een beter verloop van de jaarwisseling. Zo’n evenement lijkt er ook daadwerkelijk te komen. Bergmann: “Enkele moeders hebben aangegeven zich te willen inzetten voor een evenement in sporthal De Blikken. De vergunning is nog niet helemaal rond, maar we hebben er goede hoop op dat we hiermee oud en nieuw positief kunnen vieren.”

Volgens Gerda Oosterveld van het Openbaar Ministerie (OM) hebben vier personen een dagvaarding gekregen na de eindejaarsrellen van vorig jaar. “Het gaat hierbij onder meer om personen die vuurwerk hebben gegooid naar beroepsbeoefenaren”, aldus Oosterveld. De verdachten zijn overigens nog niet berecht. “Dit gebeurt naar verwachting medio februari.”

Naast de vier dagvaardingen zijn ook nog zo’n 50 strafbeschikkingen uitgedeeld. Het gaat dan om boetes voor bijvoorbeeld het overtreden van het samenscholingsverbod. Volgens Oosterveld kregen de personen boetes van rond de 400 euro per persoon en hebben zij ook een aantekening gekregen op hun strafblad. Joost Manusama, districtschef Zeeland van de politie licht toe: “Dit betekent dat ze problemen kunnen krijgen als ze een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) moeten overleggen bij een werkgever of een (vrijwilligers)organisatie. Wat in één minuut onnadenkendheid gebeurt, kan betekenis hebben voor iemands hele verdere leven. Daar zouden mensen meer bij stil mogen staan.”


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Klaas vaak (11-12-2022 om 22:46)
Zou die jongen die in zijn broek had geplast bij zijn aanhouding vorig jaar weer van de partij zijn? Ik heb nog een luier over.
klaar (10-12-2022 om 13:38)
Bergman, is een TOPPER, en nu de rest in Middelburg , aanpakken, komt helemaal goed.......HaHAhA
Dagvlinder (10-12-2022 om 08:38)
Als de jongeren zo nodig willen provoceren dan moeten ze de daarop volgende consequenties ook aanvaarden en niet de schuld in de schoenen steken van de ME en POLITIE ! Ze waren zelf fout !!! Ze zouden ook beter moeten handhaven om die achterlijke zogenaamde traditie van brommer rijden zonder uitlaat te verbieden. Heeft niks met oud en nieuw te maken! Dit zorgt alleen maar voor overlast voor mens en dier.
Jan (9-12-2022 om 17:15)
Bergman heeft van en mug een olifant gemaakt!!!!!!!!. Vergeet niet dat Bergman in de middag geen politie mensen had om zijn ingestelde samenscholingsverbod te handhaven. Heel de middag hebben daar jongeren gestaan zonder incidenten. In de nacht had hij voldoende mensen en vond het nodig om hart in te grijpen. Zijn samenscholingsverbod moest en zou gehandhaafd worden!!!. 10 maanden later stuurde deze burgemeester de jeugd een boete van €420- hij had ze in de middag op de camera zien staan. Deze man heeft niets met Arnemuiden en Arnemuiden niets met deze man. Bergman is een onderdeel van het probleem, maar heeft het zelf nog niet door.
Johan (9-12-2022 om 16:47)
Hoop is in dit geval uitgestelde teleurstelling. De jaarwisseling in Erremu is elk jaar een puinhoop.
Cookie-instellingen beheren