Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Opnieuw twee mannen opgepakt voor oudjaar-rellen Arnemuiden

Toegevoegd: 23-03-2022, 20.53 uur
Het tweetal was betrokken bij de ongeregeldheden in Arnemuiden.
Het tweetal was betrokken bij de ongeregeldheden in Arnemuiden.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

ARNEMUIDEN - De politie heeft maandagochtend opnieuw twee mannen opgepakt vanwege betrokkenheid bij de ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling in Arnemuiden.


Een 20-jarige jongeman uit Arnemuiden werd hiervoor gearresteerd voor poging doodslag. Hij wordt er van verdacht dat hij een mortierbom (shell) naar de mobiele eenheid (ME) gooide. Tevens wordt hij vervolgd voor het overtreden van het samenscholingsverbod. De man is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Na verhoor werd hij woensdag in vrijheid gesteld.

Tevens werd die ochtend een 17-jarige jongen uit Arnemuiden aangehouden. Ook hij wordt eveneens verdacht van poging doodslag, omdat hij die mortierbom aanstak. Deze jongen krijgt tevens een proces-verbaal voor het overtreden van het samenscholingsverbod.

De eerste verdachte, die op 31 januari voor dit onderzoek werd aangehouden, is een man (21) uit de gemeente Veere. Hij wordt ervan verdacht een cobra naar BOA’s te hebben gegooid. Net zo als zo'n mortierbom is een cobra ook zeer risicovol vuurwerk, dat uitsluitend bestemd is voor professioneel gebruik. Vervolgens werden op 13 en 14 maart twee mannen uit Arnemuiden opgepakt. Ze zouden een cobra en een bierfles naar de ME te hebben gegooid. Dit drietal heeft verklaringen afgelegd en moet zich later voor zijn aandeel verantwoorden.

Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar deze oudjaar-rellen. De tientallen jongeren die het samenscholingsverbod negeerden, worden hierover door de politie benaderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
M (25-3-2022 om 14:25)
@TRIESTE ROTZOOI, meer dan de helft is import dus klopt er iets niet in je verhaaltje.
Ko (25-3-2022 om 13:06)
@Trieste rotzooi, gelukkig komt dit verschijnsel (inteelt) maar in een zeer beperkt aantal plaatsen op de wereld voor. Daarom gaat het verder overal gelukkig heel goed op de wereld. Ik denk even aan Oekraïne, midden oosten, Noord Korea , Belarus
Trieste rotzooi (24-3-2022 om 21:28)
Dit zal een broeinest van ongeregeldheden blijven in arnemuiden. Heeft alles te maken met de inteelt en incest in de vorige eeuw. Pak 4 achternamen, en je hebt 98% van de bevolking, en dat is niet gezond. Neefje trouwt met nichtje, en ze mogen nog kinderen verwekken ook. Dan krijg je al baby's waar vader en moeder haast hetzelfde DNA hebben, en dat word alleen maar erger. Begin vorige eeuw was Arnemuiden een kleine gemeenschap, en zeer gelovig. Je mocht niet van het dorp af op zaterdag. Dan krijg je zulke taferelen, dat iedereen daar wel 1 of ander kronkeltje in de bovenkamer heeft.
Cookie-instellingen beheren