Weerbericht:
Vandaag vooral in het westen af en toe zon.
Verkeersinformatie:
Geen files

35 Jongeren kregen boete na de rellen in Arnemuiden

Toegevoegd: 28-04-2022, 13.59 uur
35 jongeren kregen een boete vanwege deelname aan de rellen in Arnemuiden.
35 jongeren kregen een boete vanwege deelname aan de rellen in Arnemuiden.
© Foto: Roland de Jong
Door: Eugène Harthoorn

ARNEMUIDEN - Het politieonderzoek naar aanleiding van de rellen in Arnemuiden heeft er afgelopen week in geresulteerd dat 35 jongeren een boete kregen omdat ze tijdens de jaarwisseling een samenscholingsverbod negeerden. Het politieonderzoek komt tot zijn einde. 


De recherche richtte het politieonderzoek op twee groepen, bestaande uit jongeren die ernsitge misdrijven pleegden, zoals het gooien van explosieven naar agenten en boa's. Tussen 31 januari en 21 maart arresteerde de politie vier jongeren uit Arnemuiden en één uit de gemeente Veere. Zij zaten vast en legden verklaringen af. Dit vijftal moet zich later voor de rechter verantwoorden.

De tweede groep waar de rechercheurs zich op richtten, waren ruim veertig jongeren, waarvan hun identiteiten moesten worden achterhaald. Zij overtraden het samenscholingsverbod. Het lukte de politie om deze jongeren te ontmaskeren. De groep ontving half april een brief om vrijdag 22 en zaterdag 23 april op het politiebureau in Middelburg te verschijnen. 36 jongeren meldden zich en legden een verklaring af. Een meisje bleek foutief te zijn geïdentificeerd, haar zaak is geseponeerd.

Met acht jongeren die niet verschenen, wordt nog contact gelegd. De 10 jongeren die tijdens de jaarwisseling werden gearresteerd, kregen ook eenzelfde proces-verbaal. De officier van justitie zal later beslissen welke boete wordt opgelegd. Hierbij valt te denken aan geldboetes van ongeveer 400 euro voor het overtreden van het samenscholingsverbod. Het politieonderzoek is hiermee grotendeels beëindigd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (29-4-2022 om 11:05)
Asociaal tuig. Op zondag de brave Hendrik uithangen en verder het grootste uitschot zijn. Walgelijke figuren. Misschien moet de 'achterban' ze eens corrigeren op een manier die werkt.
Ripper (28-4-2022 om 21:19)
Iets wat u niet wil geschiedt , doet dit ook een ander niet . dat zal toch wel bekend klinken op dat dorp ?
camiel (28-4-2022 om 20:23)
En waar gaat de schade op verhaald worden. De camera die opgesteld werd, het vernielde bushokje. Kan dat niet op die gasten gedaan worden. Ze zijn nu toch bekend.
Kees (28-4-2022 om 16:57)
Als ik het goed lees zijn ze onderverdeeld in 2 groepen. Groep 1 en groep 2 Groep 2 (negeren van het samenscholingsverbod) is bekeurd met een boete van 400 euro Groep 1 daarentegen lees ik geen staf van die moeten door naar de rechter. Ik hoop dat ze stuk voor stuk poging tot moord krijgen, verzet bij arrestatie en mishandeling van Ambtenaren. Met explosieven naar ambtenaren gooien is gewoon poging tot moord
kees van belzen (28-4-2022 om 14:36)
Veels te weinig. dit helpt echt niet
Cookie-instellingen beheren