Weerbericht:
Bewolkt, in het noorden wat regen. Morgen enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Beloning van 15.000 euro voor tip moord Vlissingen

Toegevoegd: 24-05-2022, 21.19 uur - Update: 24-05-2022, 22.21 uur
Sporenonderzoek bij de PD op 17 september 2021.
Sporenonderzoek bij de PD op 17 september 2021.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In de hoop alsnog de dader(s) te pakken die verantwoordelijk is/zijn voor de dood van een 23-jarige man afgelopen september in Vlissingen is een beloning uitgeloofd van 15.000 euro. Dat heeft de politie vanavond bekendgemaakt tijdens de uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht.


Het uit Barendrecht afkomstige slachtoffer werd op de bewuste vrijdag 17 september levenloos aangetroffen toen een vrouw rond 06.50 uur met haar afvalcontainer door de brandgang achter haar huis aan de Adriaen van Vennestraat liep. Het slachtoffer bleek de 23-jarige Roshentlie Rosaria - 'Pempi' voor vrienden - te zijn. Hij was neergeschoten.

Uit een reconstructie van de politie is gebleken dat het slachtoffer op donderdagavond 16 september net voor middernacht grillroom Asado aan de Bloemenlaan in Vlissingen binnenging. Hij was op dat moment met zijn broer en een vriend. Van dit bezoek zijn camerabeelden gemaakt. Ergens tussen 00.00 en 01.00 uur 's nachts ontstond op de stoep voor de genoemde grillroom een opstootje tussen het groepje van Roshentlie en een vrouw die daar ook was.

Later die nacht vertrokken Roshentlies broer en vriend naar huis. Zelf ging Roshentlie op zijn elektrische fiets nog langs bij een kennis in Vlissingen. Tussen 01.30 en 03.30 uur was het slachtoffer bij deze vrouw op bezoek. Omstreeks 03.50 uur horen omwonenden aan de Adriaen van Vennestraat schoten. Op dat moment wordt klaarblijkelijk geen groot alarm geslagen. Het duurt immers zogezegd pas tot 06.50 uur voordat het slachtoffer wordt gevonden.

Een intensief rechercheonderzoek heeft tot op heden niet tot de dader(s) geleid. De hoofdofficier van justitie van het Arrondissmentsparket Zeeland-West-Brabant heeft daarom nu een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de (gouden) tip die leidt tot de aanhouding van de dader(s). Verder heeft de politie meerdere vragen aan het publiek:
- Wie heeft informatie over de achtergronden van dit misdrijf?
- Wie zit er achter de dood van Roshentlie Rosaria?
- Wie heeft er die nacht of vroege ochtend van 17 september 2021 verdachte personen en of voertuigen gezien in de omgeving van de Adriaen van de Vennestraat in Vlissingen?

Volgens de politie is één van de scenario's die zij onderzoekt een verband tussen de gewelddadige dood en een ruzie tussen twee groepen in Vlissingen. "Er zijn daar in het verleden vaker gewelddadige incidenten geweest zoals vechtpartijen en bedreigingen. Ook waarbij Roshentlie zelf betrokken was", zo laat de politie weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren