Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
107 files van totaal 460 km

Zeer grote brand treft drie huizen Sas van Gent

Toegevoegd: 21-11-2022, 01.48 uur - Update: 21-11-2022, 03.10 uur
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - Aan de Westkade in Sas van Gent is vannacht een grote uitslaande brand uitgebroken in een woning. Twee andere woningen zijn ook betrokken geraakt bij de brand. Er is niemand gewond geraakt.


De eerste melding van de brand kwam omstreeks 01.20 uur binnen. De brand woedde toen op het dak van de woning. Al snel was sprake van een uitslaande brand en de brandweer schaalde binnen korte tijd op naar zeer grote brand. Vier blusvoertuigen en een hoogwerker werden ingezet om de brand te bestrijden. 

Tegen 02.00 uur had de brand zich uitgebreid naar één van de naastgelegen woningen. De brandweer zette in op het voorkomen van verdere overslag maar rond 02.45 uur moest de brandweer constateren dat nog een ander buurpand ook bij de brand betrokken was geraakt. De uitbreiding was wel beperkt van omvang en de brandweer had deze snel onder controle. Vanwege het gevaar op instorting van één van de nokgevels, is deze door de brandweer gecontroleerd omgeduwd.

Voor de zekerheid werden ook een ambulance en een traumahelikopter opgeroepen maar rond 01.50 uur meldde de VRZ dat er niemand meer in de woning aanwezig was. Zes personen zijn opgevangen in de buurt. De politie heeft de Westkade afgezet.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Biggetje (22-11-2022 om 07:43)
Hoe triest voor de oude en nieuwe eigenaren. Komt nooit goed uit naar zo vlak voor de kerst helemaal balen.
Cookie-instellingen beheren