Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Burgemeester: 'Schietpartijen ongehoord en onacceptabel'

Toegevoegd: 14-05-2024, 16.58 uur
Sporenonderzoek in de Scheldestraat vanmiddag.
Sporenonderzoek in de Scheldestraat vanmiddag.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Vlissingse burgemeester vindt de drie schietpartijen in de stad ongehoord en onacceptabel. Dat laat hij weten in een persverklaring. Vanwege de schietincidenten organiseert de gemeente vanavond een inloopbijeenkomst.

Burgemeester Bas van den Tillaar: "We zijn de afgelopen 24 uur opgeschrikt door drie schietincidenten in onze gemeente. Ik vind het ongehoord en onacceptabel, want dit tast ons gevoel van veiligheid ernstig aan. We zijn vandaag als veiligheidsdriehoek (politie, Openbaar Ministerie en gemeente) bij elkaar geweest en alle inspanningen zijn erop gericht om zo snel mogelijk de daders op te sporen en de rust te laten terugkeren."

"De politie is bezig met een uitgebreid onderzoek en ik wil u oproepen als u informatie of camerabeelden heeft om dit vooral te melden bij de politie. Dit wordt dan meegenomen in het politie-onderzoek. Naast dit onderzoek, is er op dit moment geen reden voor extra maatregelen. Wel hebben we aan de politie en onze boa’s (handhavers, red.) gevraagd om extra toezicht te houden op diverse plaatsen in onze gemeente", aldus de burgemeester.

Inloopbijeenkomst
Vanwege de schietpartijen organiseert de gemeente vanavond om 19.00 uur een inloop in het Stadscafé (Paul Krugerstraat 1, ingang Stadhuisplein). Inwoners die daar behoefte aan hebben, kunnen hun verhaal kwijt en in gesprek met de wijkagent, de burgemeester en medewerkers van de gemeente.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Klaas vaak (14-5-2024 om 18:12)
Wat een reactie, iedereen weet al jaren wat voor zooi het is in dit middengebied . Jaren geleden hadden ze al in moeten grijpen. Onkruid moet je bestrijden met vergif . Harde hand toepassen en geen enkele tolerantie voor dit gajes
anon (14-5-2024 om 17:59)
6 schietincidenten dit jaar, en we zijn nog maar in Mei. "alle inspanningen zijn erop gericht om zo snel mogelijk de daders op te sporen en de rust te laten terugkeren" Helaas bent u daar al een paar jaar te laat mee.
job (14-5-2024 om 17:50)
Ja burgervader hier zijn je ( echte vrinden) de toeristenondernemers niet blij mee. Mischien met een NOG bottere bijl hakken in levens van mensen. En dan de reacties van de ongeinformeerde burgers.. ... Oordelen zonder kennis. meer straf harder harder harder. LOL het zal vast helpen bij oplossen problemen.
job (14-5-2024 om 17:30)
Lol de onschuld zelve spelen. HIJ zorgt hier zelf voor. Maar staat weer leuk in de staatsmedia. Hij wil vechten met de straat dan nou ook niet huilen we beginnen net.
Cookie-instellingen beheren