Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km
61

Nog veel onduidelijkheid rond vermeend schietincident

Toegevoegd: 18-05-2024, 11.42 uur
Politie-onderzoek vannacht op de Singel in Vlissingen.
Politie-onderzoek vannacht op de Singel in Vlissingen.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Er is nog veel onduidelijkheid rond het vermoedelijke schietincident dat vrijdagavond plaatsvond bij de Singel in Vlissingen. De politie wil namelijk geen nadere mededelingen doen.


102

Een groot aantal politie-eenheden ging gisteren rond 21.30 uur af op een melding dat bij de Singel knallen waren gehoord in het gedeelte tussen de Van Dischoeckstraat en de Paul Krugerstraat. Ter plekke werd al snel een ruime afzetting gemaakt en de Forensische Opsporing kwam ter plaatse om sporenonderzoek te doen. Omwonenden konden tijdelijk hun huis niet in of uit.

Vier uur na de melding werd bij de Van Dishoeckstraat een personenauto getakeld onder toeziend oog van een forensisch onderzoeker. Van de Volkswagen was aan de bestuurderszijde een zijruit kapot. De politie laat weten op dit moment geen nadere mededelingen te kunnen doen over het onderzoek. Daarom is nog altijd niet zeker of er daadwerkelijk is geschoten en welk verband er bestaat tussen de vermeende schietpartij en de in beslag genomen personenauto.

Schietpartijen
Vlissingen werd deze week al opgeschrikt door drie schietincidenten en een steekpartij. Maandag werd rond 19.15 uur melding gemaakt van schoten in de omgeving van de Minister Lelystraat - Leeghwaterstraat - Pablo Picassoplein. De nacht erop werd rond 04.20 uur geschoten in de Hercules Segherslaan.

Dinsdagochtend werd ontdekt dat ook een pand aan de Scheldestraat was beschoten. De Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar noemde de drie schietpartijen eerder deze week "ongehoord en onacceptabel". De steekpartij vond plaats in de nacht van woensdag op donderdag. De politie doet onderzoek naar de incidenten.

73

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeland (18-5-2024 om 18:34)
Mee eens Jaap. Maar we kunnen als burgervolk onze ogen en oren open houden en direct 112 bellen als er weer zoiets gebeurt. Dit soort tuig heeft nu de smaak te pakken en raken opgewonden van aandacht. Met zijn allen kunnen we dit stoppen. Over de straf wil ik het maar niet hebben. Niet een dag weer vrijlaten
Nina (18-5-2024 om 17:44)
Ik hoop dat dit tuig gepakt gaat worden, ze maken onze mooie stad helemaal kapot. En als dit minderjarige zijn de ouders keihard aanpakken door bijv korten op uitkering of loon om kosten te betalen van wat ze teweeg hebben gebracht. Ook het loon van al die mensen die hierdoor op de been zijn.
Jaap (18-5-2024 om 15:17)
De politie, media en de overheid zijn de vijanden van een grote groep mensen. Ik reken die niet tot mijn vriendenkring, verre van dat. Wat er nu aan de hand is in Vlissingen is m.i. kopieer gedrag in een « spel » om te laten zien dat men schijt heeft aan o.a. de politie. Laten zien dat zij op straat de baas zijn. Het is geworden tot een kat en muis spel, niet alleen in de grotere steden maar nu ook in Vlissingen.
Cookie-instellingen beheren