Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files
61

Burgemeester: 'Schietpartijen ongehoord en onacceptabel'

Toegevoegd: 14-05-2024, 16.58 uur
Sporenonderzoek in de Scheldestraat vanmiddag.
Sporenonderzoek in de Scheldestraat vanmiddag.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Vlissingse burgemeester vindt de drie schietpartijen in de stad ongehoord en onacceptabel. Dat laat hij weten in een persverklaring. Vanwege de schietincidenten organiseert de gemeente vanavond een inloopbijeenkomst.


102

Burgemeester Bas van den Tillaar: "We zijn de afgelopen 24 uur opgeschrikt door drie schietincidenten in onze gemeente. Ik vind het ongehoord en onacceptabel, want dit tast ons gevoel van veiligheid ernstig aan. We zijn vandaag als veiligheidsdriehoek (politie, Openbaar Ministerie en gemeente) bij elkaar geweest en alle inspanningen zijn erop gericht om zo snel mogelijk de daders op te sporen en de rust te laten terugkeren."

"De politie is bezig met een uitgebreid onderzoek en ik wil u oproepen als u informatie of camerabeelden heeft om dit vooral te melden bij de politie. Dit wordt dan meegenomen in het politie-onderzoek. Naast dit onderzoek, is er op dit moment geen reden voor extra maatregelen. Wel hebben we aan de politie en onze boa’s (handhavers, red.) gevraagd om extra toezicht te houden op diverse plaatsen in onze gemeente", aldus de burgemeester.

Inloopbijeenkomst
Vanwege de schietpartijen organiseert de gemeente vanavond om 19.00 uur een inloop in het Stadscafé (Paul Krugerstraat 1, ingang Stadhuisplein). Inwoners die daar behoefte aan hebben, kunnen hun verhaal kwijt en in gesprek met de wijkagent, de burgemeester en medewerkers van de gemeente.

73

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (15-5-2024 om 10:58)
Henky maak je niet druk in de havens werken andere agenten dan in de stad, dat snap je toch zelf ook wel.
henky (14-5-2024 om 22:21)
Ik zeg je nu houd de havens in de gaten voor de uithalers ,want iedereen vestig nu hun aandacht wat er gebeurt in Vlissingen en ondertussen lopen er die de containers leeg halen . Dus wees alert heeft dit gedrag eerder gezien .
Jac (14-5-2024 om 21:02)
En de communicatieafdeling van Vlissingen heeft het weer druk. Veel beloven weinig geven doet een gek in vreugde leven. Ik voel meer voor... geen woorden maar daden, en eerst zien dan geloven. Dit zijn de gevolgen van (verkeerd)beleid, de fase van een enkel incident met vuurwapens/messen zijn we al heel lang voorbij. Wil je hier serieus wat aan doen zul je behoorlijk aan de bak moeten. En niet alleen op gemeente niveau, maar ook landelijk.
camiel (14-5-2024 om 20:42)
Ja, dit is de quote die burgemeesters allemaal herhalen. Wat hebben ze ermee bereikt. Juist, helemaal niks. De politie heeft het nakijken, die hebben niks aan dat halfbakken gedoe. Naar mijn mening is men te laat, en mag de politie niets doen op straffe van vervolging. In Nederland ben je als dader beter beschermd dan als slachtoffer. Het is tijd dat die rol wordt omgedraaid. Voor de politiemensen alle sterkte, als je deze dagen een slachtoffer van deze schietpartijen moet opdraaien en bij de familie aan de deur het mag gaan vertellen. Het zijn natuurlijk allemaal brave jongens die nooit geen vlieg kwaad doen. (achter de voordeur).
job (14-5-2024 om 19:57)
Heeft er iemand een link gevonden van de bijeenkomst ivm schietoartijen. Heb hier slecht ter been burgers due er graag bij willen horen. Ik kan het niet vinden (armoe troef burgers geen prioriteit)
job (14-5-2024 om 18:13)
Ah de aanleiding van bonedijke is bekend. Elkaar te lang en vuil aankijken. genieten die nieuwe cuktoeren.
Cookie-instellingen beheren