Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

'Jongens pleegden overval niet'

Toegevoegd: 09-11-2009, 14.09 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De vier minderjarige jongens die zijn opgepakt in verband met de overval op een cafetaria aan de Geraniumstraat in Terneuzen hebben daar niets mee te maken. Dat heeft de politie vandaag bekend gemaakt.


De vier jongens, één van 13-jaar oud en drie van 14 jaar oud en allen afkomstig uit Terneuzen, werden vrijdagavond en zaterdagochtend aangehouden nadat rond 21.00 uur snackbar 'De bloemenbuurt' was overvallen. Tijdens de overval werd een vrouw die aan het werk was in de horecagelegenheid bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Er werd een geldbedrag buitgemaakt. 

De jongens werden in verzekering gesteld, maar konden zondag weer worden vrijgelaten omdat bleek dat ze niets met de zaak te maken hadden. De politie had de jongens aangehouden omdat zij wegrenden bij het zien van agenten. Ze bleken echter niet te zijn weggerend omdat ze betrokken waren bij de overval, maar omdat zij baldadig waren geweest.
 
De echte dader(s) is/zijn dus nog voortvluchtig.
 
Zie ook:
- Vier jongens opgepakt voor overval Terneuzen (07-11-2009)
- Overval op cafetaria in Terneuzen (06-11-2009)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Francois (10-11-2009 om 17:23)
Baldadigheid is nogmaal gesproken alleen een mini pvb. Ik vraag me toch af wat op dat moment die jongens als verdachte werd aangemerkt, alleen het rennen of ook misschien een signalement? Ze zijn zelfs in verzekering gesteld, moet er toch wat meer zijn geweest.
Sarah (10-11-2009 om 15:54)
Als de politie zo'n bericht uitgeeft is het logisch dat je daarop reageert zeker bij zulke jonge kids Ik geef toe dat ook ik een mening klaar had! Ik weet zeker dat ieder die hier reageert dat ook had,dus zeur toch niet zo, wees blij dat deze kids het niet waren. Nu nog op zoek naar de echte daders
Pink (10-11-2009 om 15:13)
Vind het wel een goede les voor die jongens. toch hebben ze zich misdragen en weten nu hoe het voelt om vast gehouden te worden. hoop dat ze er wat van hebben geleerd.
Francois (10-11-2009 om 14:14)
Waren er geen signalementen bekend? Videobeelden? Hopen dat ze alsnog gepakt worden.
Tinus Cox (10-11-2009 om 10:59)
Tinus begrijpt het maar al te goed. Het misdrijf is uiteraard gepleegd. Maar daar had ik het ook helemaal niet over. Het zegt genoeg dat niet iedereen dat begrijpt en ik dit zou moeten toelichten. Dat ga ik niet doen :).
Robert (10-11-2009 om 09:54)
Wel leuk dat medeleven, maar wat doen die gasten zo laat op straat en gezien de taalfouten die ze in hun eigenverweer stukjes schreven, konden ze beter gestimuleerd worden door de ouders om huiswerkt te maken. Ze renden wel voor een ander vergrijp weg, dat is toch ook rottigheid of overlast!!
Cookie-instellingen beheren