Weerbericht:
Eerst plaatselijk (mot)regen, overdag droog en perioden met zon
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Grote brandoefening De Geere

Toegevoegd: 24-11-2010, 08.31 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Parkeergarage De Geere in Middelburg was dinsdagavond het toneel van een grootschalige brandweeroefening.

De Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg had de parkeerkelder uitgekozen als object voor de jaarlijkse, realistische pelotonsoefening. Tijdens deze oefening worden vrijwel alle voertuigen van het gehele korps ingezet bij de bestrijding van een grootschalige, fictieve calamiteit. In dit geval ging het om een actueel oefenscenario. Eind vorige maand woedde in Haarlem immers nog een zeer grote brand in parkeergarage De Appelaar in het centrum van Haarlem. Toen ging een groot aantal auto's in vlammen op.

Dinsdag stonden volgens het scenario zo'n zeven auto's in brand op de tweede ondergrondse laag van de garage. Er waren diverse slachtoffers en er was sprake van zeer zware rookontwikkeling. Hierdoor werd het zicht erg beperkt en was met name het zoeken naar slachtoffers een flinke klus. Als gevolg van de paniek die was ontstaan na het uitbreken van de brand waren enkele voertuigen op elkaar gebotst. De bestuurders hadden geprobeerd om nog snel met hun auto uit de garage te komen, maar dat was mislukt. Twee auto's stonden tegen een paal geparkeerd en een derde auto lag op zijn kant.

De brandweer maakte gebruik van alle drie de ingangen van het complex om het incident zo effectief mogelijk te kunnen bestrijden. Alle gewonden werden geborgen. Omwille van de beschikbare oefentijd werd uiteindelijk besloten om de inzittenden van de bij het ongeluk betrokken auto's niet meer met hydraulisch gereedschap te bevrijden. Wel moesten zij nog uit de auto worden gered. Al met al was de oefenleiding te spreken over het verloop van de oefening.

In verband met de oefening was de gemeentelijke parkeerkelder enkele uren afgesloten.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rogue (24-11-2010 om 13:36)
En toen ik langsreed dacht ik dus dat dat flatgebouw in de fik stond... Nu snap ik waarom ik geen melding kon vinden op de site :)