Zeer grote brand schuur Zaamslag

Toegevoegd: 14-12-2014, 22.57 uur - Update: 15-12-2014, 12.11 uur

Door: Roland de Jong

ZAAMSLAG - In een schuur met stro in Zaamslag is zondagavond laat een zeer grote brand uitgebroken. De hulpdiensten zijn ter plekke. De brand is volledig uitslaand.

De brand woedt op een terrein aan de straat Steenovens. De eerste melding kwam rond 22.25 uur binnen. De brandweer sprak direct van een middelbrand en alarmeerde zodoende meteen al twee blusvoertuigen. Later werden nog diverse andere voertuigen opgeroepen.

Rond 23.50 uur werd het nader bericht "zeer grote brand" gegeven. Inmiddels zijn onder meer vijf tankautospuiten, een hoogwerker, een waterwagen, een dompelpomp, een commandocontainer en een verbindings-/commandowagen ingezet. Er is ook een ambulance ter plaatse gestuurd om stand-by te staan. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Bij het bedrijf staat ook een woning. Die staat los van de schuur en vooralsnog is de brand beperkt tot de schuur. Deze heeft volgens een woordvoerder een omvang van 60 bij 50 meter. Volgens de brandweer is er sprake van behoorlijke rookontwikkeling en de Veiligheidsregio Zeeland adviseert mensen dan ook om uit de rook te blijven. Het blussen van de brand gaat nog lange tijd duren, waarschijnlijk tot maandagmorgen.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
- Blussen Zaamslag nog volop bezig (15-12-2014)


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750