Weerbericht:
Wisselend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Arrestaties politie geoefend op Boulevard

Toegevoegd: 11-09-2015, 11.39 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op de Boulevard in Vlissingen heeft de politie vanochtend een reeks arrestaties geoefend. De gehele dag vinden op Walcheren trainingen plaats.


De aanhoudingen werden uitgevoerd door een arrestatie-eenheid van de politie Oost-Gelderland. Dat het team oefent buiten de eigen regio komt mede door de invoering van de nationale politie. De agenten worden hier getraind door instructeurs van de politie Zeeland-West-Brabant. Het oefenen buiten de eigen regio gebeurt ook omdat oefenen op onbekend terrein een extra dimensie geeft, zo zegt de politie. Bovendien worden veel trainingen op speciale oefencentra gegeven. Het oefenen in het 'publieke domein' is daarom ook een extra dimensie, zo stelt de politie.

Op de Boulevard Bankert werd geoefend om zogeheten risicovolle verdachten uit auto's te halen. Er werd gebruik gemaakt van de zogeheten snelle autoprocedure. “Deze wordt gebruikt als het wenselijk of noodzakelijk is dat een verdachte wordt aangehouden als deze zich verplaatst met een motorvoertuig. In het kort komt het erop neer dat een politieteam de auto van de verdachte lokaliseert, volgt en op een geschikt moment tot stoppen dwingt”, zo legt de politie uit.

Tijdens de oefeningen werd ook geoefend hoe te handelen als er tijdens de arrestatie een vuurwapen werd ontdekt. De agenten trokken in dat geval hun wapens. Het ging daarbij om blauwe imitatiewapens. Ook later vandaag vinden nog oefeningen plaats. Dat gebeurt niet alleen in Vlissingen. Ook in Middelburg wordt getraind. Daar gaat het om het heimelijk te voet achtervolgen van verdachten. 

Zie ook:
- Politie gaat arrestaties oefenen op Walcheren (10-09-2015)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rampetamper (12-9-2015 om 17:54)
@Jacco, Een baan als agent zou voor jou niets zijn lees ik zo uit je woorden. Maar het artikel geeft duidelijk genoeg aan waarom ze het juist wel daar doen. Verder was de straat afgezet, lopen de agenten met blauwe oefen wapens. (blue guns) Dat mensen schrikken kan ik me voorstellen, maar laat ze maar zo realistisch mogelijk oefenen, zeker in deze tijd.
Jan (12-9-2015 om 13:17)
Deze oefening werd aangekondigd. Ik heb erover gelezen en hoorde het ook op de radio. Ik ben er zeker van dat deze politiemensen niet voor de fun in de stad oefenen. Zij moeten (gevaarlijke) verdachten van de straat halen en doen dit veelal onder complexe omstandigheden. Alleen maar trainen op een oefenterrein (waar Jacco voor pleit) is niet afdoende om je voor te bereiden. Goed dat de media er aandacht aan besteed en wij als publiek het kunnen zien. De politie is er immers voor onze veiligheid.
opendeur (12-9-2015 om 11:46)
Beste Outermans, Je geeft aan dat jou deur niet vanuit buiten te openen is. Dat is inderdaad mogelijk, maar voor deze jongens is dat geen probleem. Als je besluit de deur niet zelf te openen... een raampje is zo ingetikt.
jacco (11-9-2015 om 17:34)
Vind dit echt een domme actie van de politie. Als ik met mijn vrouw en kinderen als toerist hier op vakantie zou zijn en zie een berg politie met een getrokken nep vuurwapens wat je op een afstand niet gelijk kan zien. Zou ik me niet veilig voelen en angstig zijn. Doe dit lekker op een oefen terrein en niet op een toeristische plek of waar in ieder geval bevolking rond loop.
outermans (11-9-2015 om 16:38)
mijn auto kan niet vanuit buiten opengemaakt worden.hoe doen hun dat dan.
Piet (11-9-2015 om 13:40)
Mannen die de gevaarlijke criminelen aanhouden en vervolgens, als ze geschoten hebben, voor de rechter moeten komen. Respect voor deze heren.
Cookie-instellingen beheren