Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 27 km

Goesenaar overleed bij arrestatie

Toegevoegd: 20-08-2016, 23.35 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Het onderzoek naar het overlijden van een man in de Berkenstraat in Goes heeft nog tot na half elf 's avonds geduurd. Het slachtoffer, een 30-jarige man uit Goes, is inmiddels opgehaald door een uitvaartverzorger.


Inmiddels zijn ook meer details bekend over wat er vanmiddag precies is gebeurd. Volgens de politie kwam rond 16.10 uur een melding binnen dat een verwarde man al schreeuwend door de Berkenstraat rende. Agenten gingen ter plekke maar konden geen contact met hem krijgen.

"Er werd pepperspray gebruikt om hem onder controle te krijgen. De man verloor vervolgens het bewustzijn en kwam te overlijden. Agenten hebben nog geprobeerd de man te reanimeren maar dit mocht niet meer baten", aldus de politie in een verklaring.

De politie zette de straat af en startte een onderzoek. Omdat hiervoor collega's uit andere regio's ter plekke moesten komen duurde het uren voordat er daadwerkelijk gestart kon worden met het onderzoek. Even na 23.30 uur kon het onderzoek ter plekke worden afgerond. Hierna kon ook de straat weer worden vrijgegeven.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Louis B (21-8-2016 om 10:47)
Politie heeft altijd al hard fysiek geweld gebruikt bij het inrekenen van verwarden en psychoten....Tegenwoordig wordt dit door bezuinigingen nog meer op de spits gedreven.Psychoten/ verwarden lopen door gigantische bezuinigingen in de GGZ vaker onbehandeld op straat dan voorheen . Politieapparaat is door bezuinigingen totaal overbelast... We mogen de VVD stemmer hiervoor direct voor verantwoordelijk stellen , zij zijn akkoord gegaan met de enorme bezuinigingen in de zorg , op politie etc....in ruil voor o.a. 1000 euro belastingvoordeel voor de hardwerkende Nederlander.. Toegezegd door onze o zo betrouwbare minister president , beroepsleugenaar c.q. Pinokkio Mark Rutte.
Gitta (21-8-2016 om 10:43)
Er is een nieuwe drug in de handel genaamd Flakka. Er staan filmpjes op internet van mensen die dit gebruikt hebben die zich naakt op auto's wierpen. Als je deze drug gebruikt heeft dit meestal de dood tot gevolg. Stel dat deze man deze drug gebruikt heeft, is de politie dan verantwoordelijk voor zijn dood? Lees maar op internet wat er over Flakka geschreven wordt.
Vlissinger (21-8-2016 om 10:16)
Ikkuh, pepperspray is geen middel waarvan je dood neervalt maar een middel om iemand tijdelijk uit te schakelen zodat ze hem kunnen inrekenen. Lees bijvoorbeeld eens iets over de combinatie van psychose en drugs. Dan begrijp je dat de politie niks kan doen aan het overlijden van deze man omdat ze hem op geen enkel andere mogelijkheid tot rust konden krijgen. Deze mensen zijn op dat moment totaal niet voor reden vatbaar en ook niet aanspreekbaar. Ze verkeren dan in een soort droomstatus die niet verbonden is met de realiteit. Ze kunnen hierdoor soms gevaarlijk zijn voor de omgeving als er paranoia bij komt kijken.
Jan (21-8-2016 om 09:58)
Ook dit incident zal ongetwijfeld wel weer onder het tapijt verdwijnen. Afgaande wat er is omschreven was er geen direct gevaar voor de agenten of anderen. Wachten op versterking is dan de beste optie i.p.v pepperspray of zeer grof geweld.
Albert (21-8-2016 om 09:44)
@ikkuh kom jij volgende keer maar laten zien hoe je een man in psychose mee moet nemen als jij het zo goed weet.
Hands Up ! Don't Shoot ! (21-8-2016 om 09:33)
het slachtoffer was niet aanspreekbaar, vandaar dat getuigen melden dat hij vroeg of hij mocht opstaan. Dus wat was zijn ernstige misdrijf waar dit extreme geweld voor nodig was ? naaktlopen ? Bij andere zwaar criminele delicten grijpen ze anders niet zo heldhaftig naar de pepperspray, hoe komt dat ? Het allerlaatste beetje respect voor de popo is nu echt wel verloren. Ze zouden eens een keer een krant lezen dan weten ze dat burgers dit soort machtsmisbruik niet meer dulden, zoeken ze soms om ook hier rellen te stichten ? Net zoals ze gister een demonstratie gewoon aan lieten vallen door een horde wilde erdohan militanten en niets deden on dat te voorkomen ? Dit gaat fout !
Cookie-instellingen beheren