Goesenaar overleed bij arrestatie

Toegevoegd: 20-08-2016, 23.35 uur

Door: Roland de Jong

GOES - Het onderzoek naar het overlijden van een man in de Berkenstraat in Goes heeft nog tot na half elf 's avonds geduurd. Het slachtoffer, een 30-jarige man uit Goes, is inmiddels opgehaald door een uitvaartverzorger.

Inmiddels zijn ook meer details bekend over wat er vanmiddag precies is gebeurd. Volgens de politie kwam rond 16.10 uur een melding binnen dat een verwarde man al schreeuwend door de Berkenstraat rende. Agenten gingen ter plekke maar konden geen contact met hem krijgen.

"Er werd pepperspray gebruikt om hem onder controle te krijgen. De man verloor vervolgens het bewustzijn en kwam te overlijden. Agenten hebben nog geprobeerd de man te reanimeren maar dit mocht niet meer baten", aldus de politie in een verklaring.

De politie zette de straat af en startte een onderzoek. Omdat hiervoor collega's uit andere regio's ter plekke moesten komen duurde het uren voordat er daadwerkelijk gestart kon worden met het onderzoek. Even na 23.30 uur kon het onderzoek ter plekke worden afgerond. Hierna kon ook de straat weer worden vrijgegeven.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (26-8-2016 om 09:35)
De politie is er voor onze veiligheid, als je zo idioot door de buurt rent met zulk gedrag hoor je gearresteerd te worden, dan wel hardhandig. Onlangs was er nog een kranten bericht dat een nieuwe drugs zijn intrede heeft gemaakt, namelijk flakka genaamd, gezien de omschrijving klopt dit met zijn gedrag. Het lastige hieraan is dat het niet traceerbaar is in het lichaam, dus niet wijzen naar de politie, zij hebben erger voorkomen denk ik.
k (23-8-2016 om 21:38)
@j sorry pardon ik zat te twijfelen of dat het nu arm of nek klem heette aangezien dat je het met je arm doet arm klem. maar goed het heet nek klem laten we hopen dat ze die niet weer toegepast hebben, het kan ook wel een zwaar astma patient zijn geweest waarvoor de peper spray zijn luchtwegen heeft doen dichtklappen wat het ook is, niemand hoort bij een aanhouding te overlijden, mits deze persoon zelf geen wapen trekt want dan vind ik bv schieten door een agent terecht
Anno (23-8-2016 om 13:12)
De beste stuurlui staan aan wal!!!
Jeff (23-8-2016 om 00:18)
Bizar, zoveel reacties en het gaat niet om kreeften die levend gekookt worden.....
Rechter (22-8-2016 om 18:59)
Wat een domme reacties. Meeste mensen die hier slecht denken van de politie hebben zelf een strafblad, ik kan het weten. Vooral recreatie van de reageerder "vreemde zaken", slaat paal noch perk. Niets maar dan ook niets id waar van zijn betoog. Rijksrecherche zal onderzoek gaan doen en geloof me dat is onafhankelijk.
kees (22-8-2016 om 18:21)
Uit wat ik begrijp van buren en begeleider had e jongen NOOIT maar dan ook NOOIT drugs of drank gebruikt en was die week en die dag zeer opgewekt en vrolijk. Hij was een beetje aan het dollen en deed gek. Kleren uittrekken en in de vuilnisbak gooien en er uit halen en zo. Dus een der delierium is het niet. Het enige wat kan en ik ben hulpverlener is een benauwdheid door de arestatie en daardoor ademgebrek en dan kan je zeker overlijden aan pepperspray. Is al vaker gebeurt. Als je die troep inademt kan je het spaans benauwd krijgen en overlijden. Waarom hij echter zo vrolijk deed en een beetje gek weten we niet maar geen drugs of drank.