Weerbericht:
Regenachtig, overdag geleidelijk droger. Maandag enkele (winterse) buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Uitslaande woningbrand Markt Kruiningen

Toegevoegd: 20-04-2017, 09.38 uur - Update: 20-04-2017, 10.02 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - In het centrum van Kruiningen heeft donderdagochtend een uitslaande brand gewoed in een woning. Er raakte niemand gewond.


Rond 08.10 uur werd opgemerkt dat er rook kwam uit een woning bij de kruising van de Markt en de Hoofdstraat. Korte tijd later werd opgeschaald naar middelbrand. Uiteindelijk werden er drie blusvoertuigen en een ladderwagen ingezet. De blusploeg van Krabbendijke bestreed de brand vanuit de Achterstraat, ploegen uit Goes en Kruiningen stonden aan de voorzijde van de woning aan de Markt.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland woedde de brand in de keuken. Toen de brandweer arriveerde had de brand zich al uitgebreid naar de bovenverdieping. De brandweer moest een deur forceren om binnen te komen. Rond 08.55 uur was de brand volledig geblust en kon het sein 'brand meester' worden gegeven.

Bij de brand kwam de nodige rook vrij en daarom is de woning, nadat er was nageblust, uitgebreid geventileerd. Stichting Salvage is ingeschakeld voor het helpen bij het afhandelen van de ontstane schade. De naastgelegen woningen hebben volgens de Veiligheidsregio geen schade opgelopen en ook deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Omwonenden kunnen nog wel last hebben van de brand. "De brandweer heeft veel water gebruikt. Mogelijk kan hierdoor bruin water uit de kraan komen", zo laat de Veiligheidsregio weten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren