Oproep hulpdiensten: Kom niet naar brand Ritthem

Toegevoegd: 05-07-2018, 16.47 uur - Update: 05-07-2018, 17.21 uur

Door: Roland de Jong

RITTHEM - De Veiligheidsregio Zeeland roept mensen dringend op om niet naar de zeer grote brand op Vlissingen-Oost te komen.

De brand ontstond rond 14.15 uur in een loods van Kloosterboer aan de Denemarkenweg. Dat gebeurde tijdens werkzaamheden. Eén persoon raakte gewond. Deze was bij kennis en is per ambulance afgevoerd. Enkele mensen hebben rook ingeademd, die zijn nagekeken en zijn in orde.

In eerste instantie kwam er weinig rook vrij maar al snel greep het vuur flink om zich heen en was een grote rookkolom zichtbaar. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland was de brand rond 16.30 uur nog altijd in ontwikkeling. "Hal A is ingestort en hal B van het bedrijf gedeeltelijk. De brandweer is volop aan het inzetten op hal C om deze te kunnen behouden en om de brand onder controle te houden", zo meldt de Veiligheidsregio.

Het scheepvaartverkeer is gewaarschuwd en kan vooralsnog niet in de buurt van het incident komen. Er worden nu schermen in de Westerschelde gelegd ter hoogte van het bedrijf om te uitstroom van eventueel vervuild bluswater of product van het bedrijf op te vangen. Medewerkers van het bedrijf worden opgevangen bij een bedrijf in de buurt.

Bedrijven die benedenwinds zitten van de brand aan de Denemarkenweg in Ritthem en inwoners in de kern Borssele wordt aangeraden binnen te blijven of naar binnen te gaan en ramen, deuren en ventilatieroosters te sluiten. In het gebied is een NL-Alert verstuurd.

"We horen en zien dat de rook ook over Terneuzen gaat. Daarvoor geldt dat als u hinder van de rook ondervindt om dan naar binnen te gaan en ramen en deuren, ventilatie dicht te zetten. Het is niet noodzakelijk, tenzij u er last van heeft. Er is wel een meetploeg van de brandweer onderweg om in Terneuzen metingen te verrichten", zo meldt de Veiligheidsregio.

De verkeerssituatie is volgens de hulpdiensten onder controle. Er kan echter geen verkeer van of naar de Denemarkenweg. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. "We blijven wel de omgeving monitoren aangezien er veel bedrijven zijn die een wisseling aan personeel hebben", zo meldt een woordvoerder.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750