Weerbericht:
Wolkenvelden. Overdag perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie onderzoekt brand hotel Philippine

Toegevoegd: 12-08-2019, 19.57 uur
De brand vorige week dinsdag in het hotel.
De brand vorige week dinsdag in het hotel.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

PHILIPPINE - De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de zeer grote brand die vorige week dinsdag woedde in een recent verbouwd en binnenkort te openen hotel in Philippine. De brandweer had in eerste instantie niet het vermoeden dat er sprake is geweest van brandstichting, maar sluit dit ook niet uit. Vandaar dat de politie ook een onderzoek in begonnen.


Op de bewuste avond kort voor 04.00 uur kreeg de brandweer de eerste melding binnen over de brand in het gebouw aan de Waterpoortstraat. Al snel werd duidelijk dat het ging om een flinke brand en binnen tien minuten waren drie tankautospuiten en een hoogwerker onderweg. Later werd nog verder opgeschaald. Uiteindelijk werd “zeer grote brand” afgekondigd en werd ook nog een vierde bluswagen ingezet.

Het vuur greep snel om zich heen en er kwamen al gauw vlammen uit het dak van het hotel. De brandweer constateerde dat er niemand meer binnen was en bestreed de brand van verschillende kanten. Het bleek echter lastig om de brand, die onder het dak van zonnepanelen woedde, goed te kunnen blussen. Rond 08.00 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren