Weerbericht:
Vanmiddag en vanavond van het zuidwesten uit sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Dertig maanden cel geëist voor poging doodslag Middelburg

Toegevoegd: 20-08-2020, 23.54 uur
De politie bij het incident eerder dit jaar in Middelburg.
De politie bij het incident eerder dit jaar in Middelburg.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Voor een poging doodslag op twee bekenden is donderdag in Middelburg een celstraf van dertig maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist tegen de dertigjarige G. B. uit Middelburg.


B. zou op de bewuste dag, 24 april van dit jaar, naar een barbecue bij bekenden gaan. Wat hij niet wist was dat ook zijn ex-vriendin daar aanwezig was. Nog voor dat er één hap was gegeten was B. al aardig dronken. Toen twee bekenden van hem, waaronder de gastheer, seksistische opmerkingen over de ex-vriendin van B maakten, zei hij daar iets van en prompt volgde er een vechtpartij. Volgens B. was hij helemaal in elkaar geslagen en geschopt toen hij al op de grond lag.

B. ging naar huis, vroeg en kreeg van een vriend een vuurwapen, een omgebouwd start/alarmpistool waarmee kogels konden worden afgevuurd, en ging terug om 'wat uit te praten'. Daar kwam het echter niet van, want toen de deur openging en een ander riep dat B. een vuurwapen bij zich had, stond er niemand meer in de deuropening om mee te praten. B. loste een schot en vernielde daarmee een ruit van een auto.

Tijdens de behandeling van zijn zaak zei B. stom te zijn geweest en achteraf beter had kunnen weglopen en misschien een aanklacht tegen de twee had moeten indienen. Bram Cambier, de advocaat van B., vond dat geen enkele sprake kon zijn geweest van poging doodslag omdat B. niet eens in de richting van zijn opponenten had geschoten.

De uitspraak volgt over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (21-8-2020 om 12:00)
In welke Middelburgse wijk zou zich dit nu afgespeeld hebben? Je mag 2x raden.
Cookie-instellingen beheren