Weerbericht:
Vrijwel overal droog en af en toe zon
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 22 km

Demonstratie tegen coronaregels in Goes

Toegevoegd: 13-10-2020, 21.59 uur - Update: 13-10-2020, 22.52 uur
Door: Roland de Jong

GOES - In het centrum van Goes is dinsdagavond na afloop van de persconferentie van het kabinet gedemonstreerd tegen de huidige en de nieuw afgekondigde cornonamaatregelen.


Rond 20.15 uur werd de demonstratie door de politie gemeld. Een groep van dertig tot veertig personen verzamelde zich grotendeels bij het Stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan om vervolgens naar de Grote Markt te gaan. Vervolgens liep de groep door het centrum. De deelnemers scandeerden leuzen tegen het kabinet en de media. Duidelijk was in ieder geval dat ze het er niet mee eens zijn dat de regering de vrijheid van Nederlanders inperkt. Ze vroegen daarom ook om het vertrek van minister-president Mark Rutte.

De politie kwam met meerdere eenheden, waaronder ook zeker twee hondenwagens, ter plaatse maar voor zover bekend hebben de aanwezige agenten niet ingegrepen. Rond 21.00 uur vertrokken de meeste demonstranten weer. De politie hield hun vertrek vanaf een afstandje in de gaten.

Illegaal
Volgens de gemeente Goes was het protest niet aangemeld en dus niet toegestaan. Burgemeester Margo Mulder in een persverklaring: "De maatregelen zijn zwaar en ik begrijp dat mensen zich willen uiten. Maar dit soort onaangekondigde samenkomsten kunnen niet en helpen niet. Je kunt voor of tegen de maatregelen zijn maar laten we met z'n allen hier gepast mee omgaan. Ik blijf een dringend beroep op iedereen doen om de maatregelen te respecteren en na te leven."

 

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yib (14-10-2020 om 10:40)
Wat een zielige vertoning, ga je schamen. Als die zogenaamde tegenstanders zich de afgelopen maanden aan de regels hadden gehouden zaten we nu niet in de ellende. Denk daar maar eens over na, voordat je wat gaat roepen/schreeuwen/demonstreren.
Bertus (14-10-2020 om 10:39)
Dat was hun feestje voor deze week. Gebruik je verstand en hou rekening met elkaar! Ja ik weet hoe erg het is ov met 30° volle bus geen airco, werken wel een maskertje op. Al vanaf maart! Pas me aan, maar door dit soort maloten en de tegenstanders, niet te vergeten toch teveel of met teveel feestjes houden en vakanties vieren, kunnen we nog lang doorgaan mopperen maar vooral dragen! Dit is geen griepje, geloof me. De 1 wordt ziek, doodziek, de ander loopt zonder echte klachten vrolijk rond. En een negatieve test ja dan ben je verkouden of heb je griep of... allergie.
Maan (14-10-2020 om 09:46)
@Vlinder, wat een egoïstische opmerking! Dat jij je niet aan de maatregelen wil houden moet je zelf weten maar daardoor ben je wel een gevaar voor de mensen die dat wel willen. Een beetje meer aan je medemens denken zal je sieren. Zo jammer dit :-(
Loes (14-10-2020 om 09:27)
Hebben die geen invulling in hun leven, ik luister echt niet naar hun uit de lagere milieu klasses, ze snappen het niet, als men de 1,5 afstand had gehouden hadden we nu beter voorgestaan. Ik voel me overigens nog steeds vrij. Ja de horeca is dicht, omdat dronkelappen in elkaars lip hangen. Je gaan mij niet dwingen om niet
Adam (14-10-2020 om 08:34)
De intelligentsia van Goes....we staan er wereldwijd wel fraai op als Nederland, diverse buitenlandse vrienden vragen me wat er in hemelsnaam met de Nederlandse mindset mis is. Zo moeilijk lijkt het hen allemaal niet.
Peter (14-10-2020 om 08:24)
“Er gepast mee omgaan” en vervolgens de BOA’s de straat opsturen die ALLES en IEDEREEN zonder pardon bekeuren en Nederland zo uit de crisis helpen; dat helpt gelukkig wel! Jaja tis mij wat!