Weerbericht:
Zon en stapelwolken en enkele buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

TBS voor man die Emergismedewerker neerstak

Toegevoegd: 16-10-2020, 17.45 uur
De verdachte zelf werd neergeschoten door de politie.
De verdachte zelf werd neergeschoten door de politie.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 40-jarige A. H. uit Middelburg die op 19 september vorig jaar zijn begeleider van Emergis neerstak in een woning in Middelburg, is vrijdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot tbs met dwangverpleging.


Samen met een collega ging de begeleider van Emergis naar het huis van de verdachte aan de Beatrixlaan in Middelburg. Eenmaal binnen werd hij door H. in zijn buik zijn gestoken en liep een geperforeerde lever op. De man is volledig ontoerekeningsvatbaar en lijdt aan psychoses en schizofrenie.

Na het steekincident gingen de twee Emergis-medewerkers het huis uit. Ze belden 112 en wachtten buiten op de ambulance. De man werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Nadat het slachtoffer was afgevoerd, beukte de politie de deur van de rijtjeswoning in. Er werd ook een diensthond ingezet en de politie loste een schot. Hierdoor raakte H. gewond. Hij werd na enige tijd eveneens met spoed per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
johan faas (17-10-2020 om 09:24)
niet meer vrij laten
Ja-Ja (17-10-2020 om 07:16)
Deze persoon met psychoses en schizofrenie had allang opgenomen moeten zijn. Dus niet thuis wonend. Dit was al bekend bij Emergis Begeleiders van Emergis gingen niet voor niets met twee man. Met zoveel gevallen" op veel onderwerpen in Nederland " telt het spreekwoord. "Men dempt de put als het kalf al verdronken is". Persoon had veel ergere dingen kunnen doen en dan lees je" de Instanties wisten er van." "Iedereen veegt zijn eigen straatje schoon." Er moeten meer Inrichtingen, Ziekenhuizen ,Gevangenissen ,Bejaardenhuizen gebouwd worden .Dat is nu en in de toekomst hard nodig. Op veel punten komen de mensen, onderin de welvaart ladder, in zware geestelijke problemen. Politiek, VVD en Meepraters ,zijn door hun afbraakbeleid de schuldige.
Cookie-instellingen beheren