Weerbericht:
Perioden met zon en tot vanavond meest droog. Zaterdag enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie controleert op naleving avondklok, eerste boetes

Toegevoegd: 23-01-2021, 23.17 uur - Update: 24-01-2021, 04.24 uur
Politie controleert op naleving avondklok, eerste boetes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Nu de avondklok officieel van kracht is, controleert de politie in de hele provincie of mensen ook wel echt op pad zijn voor iets noodzakelijks. Er zijn al diverse boetes uitgedeeld, onder meer vanwege een illegaal feest.


In Middelburg reden vanavond diverse politie-eenheden rond die stelselmatig elke auto, fietser of scooterrijder die ze tegenkwamen controleerden. Politiewagens houden de doorgaande wegen in de gaten maar rijden ook rond in de wijken. Echte controlelocaties werden voor zover bekend niet ingericht en mensen lijken zich vooralsnog goed aan de regels te houden.

Ook op andere plekken in de provincie werden passanten aan een controle onderworpen. Wie tijdens de avondklok op straat is, moet namelijk in veel gevallen zowel een Eigen Verklaring Avondlok als een Werkgeversverklaring Avondklok bij zich hebben. Ga je toch zonder geldige reden naar buiten of beschik je niet over het juiste papierwerk, dan riskeer je een boete van 95 euro (exclusief administratiekosten). Meer over de regels rond de avondklok lees je hier.

Boetes
De Sluise wijkagent Henk Wiegman meldt op Twitter dat hij al vijf bekeuringen moest uitschrijven. Hij noemt het controleren van passanten wel een eye-opener. Dit vanwege het aantal mensen in de zorg dat 's avonds en 's nachts werkt. "Nooit zo bij stil gestaan", aldus Wiegman. In Ovezande werden vannacht meerdere politie-eenheden ingezet om een einde te maken aan een illegaal feest. Alle aanwezigen kregen één of meerdere bekeuringen.

Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) mogen overigens vanaf maandag ook gaan handhaven op de avondklok. Lokaal zal bekeken worden of BOA's hier ook daadwerkelijk voor worden ingezet.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mieke (11-2-2021 om 00:12)
Dat er nog steeds mensen zijn die geloven dat het om de volksgezondheid gaat. Diegenen die met "egoïsme " aankomen, en "kritieke tijden" , "je moet je aan de regels houden", die zorgen er juist voor dat deze slechte regering met steeds idiotere maatregelen aankomt. Elke keer een stapje verder in het afnemen van onze vrijheid.
willem (28-1-2021 om 14:41)
anja lakke: beter opvoeden die kleinzoon. als hij aan boord moest had hij beter binnen kunnen blijven. tegenwoordig gaan jongeren hun gang zonder na te denken. baan kwijt? werk genoeg in de vaart. ik heb geen medelijden met hem. wie rotzooi trapt moet er voor boeten.
willem (28-1-2021 om 12:25)
jan: ik ben van 1933--heb de door de duitsers opgelegde avondklok beleefd--en heb joden met de gele ster zien lopen en JA: de toenmalige politie deed NIETS. en als ze nu reltuig hard aanpakken worden ze aangeklaagd wegens buitensporig geweld. als dat tuig zich normaal zou gedragen waren er geen problemen--maar de harde hand wordt van regeringswege afgekeurd. van mij mag het: wie zich misdraagt keihard aanpakken.
Jan (27-1-2021 om 19:32)
@michel Kijk de historie na dan. De Nederlandse politie heeft veel Joden opgepakt, kregen er geld voor, veeel geld. Echter de grootste drijfveer was haat naar de Joden. Maar dat mag niet gezegd worden blijkbaar dat de politie op zijn zachts gezegd een dubieuze rol heeft gehad.
Michel (27-1-2021 om 12:53)
@Jan. wat een onzin die je nu uitkraamt is niet normaal. Toch even je eigen laten nakijken .
Michel (27-1-2021 om 11:41)
@anja Lakke, weet wat bizar is, dat er personen zijn (net als u kleinzoon) die om heel de wereld niet geven. Dus hij moet niet zeuren dat hij zijn baan kan kwijtraken .
Cookie-instellingen beheren