Weerbericht:
Brede opklaringen, lokaal mist. Overdag zonnige perioden en een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie controleert op naleving avondklok, eerste boetes

Toegevoegd: 23-01-2021, 23.17 uur - Update: 24-01-2021, 04.24 uur
Politie controleert op naleving avondklok, eerste boetes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Nu de avondklok officieel van kracht is, controleert de politie in de hele provincie of mensen ook wel echt op pad zijn voor iets noodzakelijks. Er zijn al diverse boetes uitgedeeld, onder meer vanwege een illegaal feest.


In Middelburg reden vanavond diverse politie-eenheden rond die stelselmatig elke auto, fietser of scooterrijder die ze tegenkwamen controleerden. Politiewagens houden de doorgaande wegen in de gaten maar rijden ook rond in de wijken. Echte controlelocaties werden voor zover bekend niet ingericht en mensen lijken zich vooralsnog goed aan de regels te houden.

Ook op andere plekken in de provincie werden passanten aan een controle onderworpen. Wie tijdens de avondklok op straat is, moet namelijk in veel gevallen zowel een Eigen Verklaring Avondlok als een Werkgeversverklaring Avondklok bij zich hebben. Ga je toch zonder geldige reden naar buiten of beschik je niet over het juiste papierwerk, dan riskeer je een boete van 95 euro (exclusief administratiekosten). Meer over de regels rond de avondklok lees je hier.

Boetes
De Sluise wijkagent Henk Wiegman meldt op Twitter dat hij al vijf bekeuringen moest uitschrijven. Hij noemt het controleren van passanten wel een eye-opener. Dit vanwege het aantal mensen in de zorg dat 's avonds en 's nachts werkt. "Nooit zo bij stil gestaan", aldus Wiegman. In Ovezande werden vannacht meerdere politie-eenheden ingezet om een einde te maken aan een illegaal feest. Alle aanwezigen kregen één of meerdere bekeuringen.

Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) mogen overigens vanaf maandag ook gaan handhaven op de avondklok. Lokaal zal bekeken worden of BOA's hier ook daadwerkelijk voor worden ingezet.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terraphosa (27-1-2021 om 08:58)
Wat deze generatie mist is discipline, wat mijn inziens komt door gebrek aan opvoeding. Geld verdienen is belangrijker geworden dan opvoeden, helaas plukken we daar nu de vruchten van. Er is simpel geen ontzag meer voor wethandhavers, regelgeving ( zeker in kritieke tijden zoals nu ) er is geen besef van wat er nu gaande is. Is dat omdat ze jong zijn of omdat de media alles zomaar plaatst qua inzichten , meningen etc. Als ouders hun kinderen moraal meegeven en de sociale media niet alle onzinnige sensatie zou plaatsen, is er minder opruiing. Mijn pet af en applaus voor alle wethandhavers en zorgverleners, ik hoop dat er keihard word opgetreden tegen relschoppers en ander gespuis..Iedereen heeft het zwaar, het gaat erom hoe je er mee omgaat
anja lakke (25-1-2021 om 21:01)
Jongeren gearessteerd Goes grote onzin!!! Waren wat aan het dollen.mijn kleinzoon moet gewoon naar boord morgenochtend voor 14 dagen.dus nu hoogst waarschijnlijk zijn baan kwijt door deze bizarre heksenjacht!!! Diep triest.
Timsalabim (24-1-2021 om 19:58)
Ik gun een ieder hersenloos persoon die de gevolgen van corona niet serieus neemt her voor een dag mag ervaren. Verder doet de politie gewoon waar ze voor aangenomen zijn. Loop dus niet te zeuren en neem je verantwoording. Over een jaar weet je misschien of de maatregelen zinvol zijn geweest , welterusten.
Jan (24-1-2021 om 18:05)
Dit is waar de politie goed in is. Mensen bekeuren oppakken. Kijk de historie maar na.. er zouden nog veel Nederlandse Joden hebben geleefd als de politie de Duitsers niet zo fanatiek zouden hebben ondersteund.
Nasa (24-1-2021 om 13:50)
Alle regels hebben tot nu toe nog niets opgeleverd, en we zijn bijna 1 jaar verder, zou handig zijn dat nl-de-be-fr dezelfde regels nastreven, en direct reisverbod in moeten laten gaan ,zo blijft de verspreiding zich voortzetten, adequatere aanpak in de 1 e lockdown dan hadden we nu niet de fase in moeten gaan. Er zijn altijd mensen die zich verzetten tegen het opleggen van regels, het ergste is dat de horeca er volledig onder door gaan. De winsten van supermarkten en steunpakket overheid kunnen de horeca in stand houden. Economisch een behoorlijke dreun. Mensen houden geen rekening met anderen , ik - gericht mentaliteit van nu.
@ opletter (24-1-2021 om 11:14)
Vooral meldingen maken zou ik zeggen! Uw naaste erbij ratten is het beste wat je kunt doen
Cookie-instellingen beheren