Weerbericht:
Brede opklaringen, lokaal mist. Overdag zonnige perioden en een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie controleert op naleving avondklok, eerste boetes

Toegevoegd: 23-01-2021, 23.17 uur - Update: 24-01-2021, 04.24 uur
Politie controleert op naleving avondklok, eerste boetes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Nu de avondklok officieel van kracht is, controleert de politie in de hele provincie of mensen ook wel echt op pad zijn voor iets noodzakelijks. Er zijn al diverse boetes uitgedeeld, onder meer vanwege een illegaal feest.


In Middelburg reden vanavond diverse politie-eenheden rond die stelselmatig elke auto, fietser of scooterrijder die ze tegenkwamen controleerden. Politiewagens houden de doorgaande wegen in de gaten maar rijden ook rond in de wijken. Echte controlelocaties werden voor zover bekend niet ingericht en mensen lijken zich vooralsnog goed aan de regels te houden.

Ook op andere plekken in de provincie werden passanten aan een controle onderworpen. Wie tijdens de avondklok op straat is, moet namelijk in veel gevallen zowel een Eigen Verklaring Avondlok als een Werkgeversverklaring Avondklok bij zich hebben. Ga je toch zonder geldige reden naar buiten of beschik je niet over het juiste papierwerk, dan riskeer je een boete van 95 euro (exclusief administratiekosten). Meer over de regels rond de avondklok lees je hier.

Boetes
De Sluise wijkagent Henk Wiegman meldt op Twitter dat hij al vijf bekeuringen moest uitschrijven. Hij noemt het controleren van passanten wel een eye-opener. Dit vanwege het aantal mensen in de zorg dat 's avonds en 's nachts werkt. "Nooit zo bij stil gestaan", aldus Wiegman. In Ovezande werden vannacht meerdere politie-eenheden ingezet om een einde te maken aan een illegaal feest. Alle aanwezigen kregen één of meerdere bekeuringen.

Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) mogen overigens vanaf maandag ook gaan handhaven op de avondklok. Lokaal zal bekeken worden of BOA's hier ook daadwerkelijk voor worden ingezet.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Theo Toorn (24-1-2021 om 10:18)
En wij willen Rutte terug ? iemand verstand van politiek ? Die hele achterban moet een opstappen !!! zonden 10 jaar gouden handdruk. gewoon inleveren wat ze hebben gestolen, velen zaken niet alleen Covid-19 zijn al bij Covid-24 toeslag !!! ach Ga lekker lang de lijn staan !!!! lang leven de koning. met Rutte gaat u land naar .... mag u zelf invullen. ondernemers gaan ten onder !!! maar wij als kikkerland. stikken nog van Witte platen die ons land over neemt wij zijn mederlander en geen Nederlander Wedden dat dit woord geplaats !
Jwt (24-1-2021 om 09:41)
Whaha opletter en Johan inderdaad kan je zomaar 14happy meals kosten ze staan ind op zondag vaker bij de Mac haha.
Thijs (24-1-2021 om 09:18)
Wat een schaamteloze vertoning! Wanneer de burger de politie nodig heeft, dan hebben ze 'toevallig' net altijd een 'spoed oproep' en kunnen ze niet (lees: willen niet). Waarschijnlijk zijn de kipnuggets dan op en die moeten met spoed aangevuld worden. Als de burger echter onderdrukt en geïntimideerd kan worden dan vallen ze nog niet niet over elkaar heen om vooraan te kunnen staan Ik hoop echt dat ze gaan inzien dat de politie aan de verkeerde kant staat op dit moment De schade aan de economie is ook niet te overzien. Mensen worden letterlijk en doelbewust kapot gemaakt. En dat is niet voor de zorg, of voor het welzijn van de burger, geloof die bs niet. De toeslagenaffaire laat wel zien hoeveel de overheid echt geeft om de burger.
jan (24-1-2021 om 09:14)
als iedereen nu eens even zijn gemak houd. willen jullie een lockdown zoals nu in de UK tot 17 juli?? ga dan vooral zo door. bovendien alles is dicht. gaan jullie alleen maar de straat op om rotzooi te schoppen??
Rien (24-1-2021 om 09:04)
Weer veel (domme) opmerkingen over de avondklok. "maar ja, als je niet eens voor je eigen gezondheid kan/wil zorgen, kun je dit zeker niet voor een ander". Gewoon egoïstisch en dom zijn. Ga zo door en over enkele weken mag je de grens niet meer over en dan anderen de schuld maar geven. Het ligt altijd aan anderen!!! Gaat goed met onze samenleving.
exportzeeuw (24-1-2021 om 08:44)
ze moeten toch ergens het geld vandaan halen ,nu er heel veel belastinggeld word misgelopen door mensen die door de "crisis" een uitkering hebben en zonder werk zitten. ook kan men haast niks spenderen want alle winkels zijn dicht. ook deze maatregel vind ik weer van de zotte . triest land waar we in leven tegenwoordig
Cookie-instellingen beheren