Weerbericht:
Vandaag droog, morgen regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Twee arrestaties voor geweldsexplosie Schouwen

Toegevoegd: 07-08-2021, 12.42 uur
Twee arrestaties voor geweldsexplosie Schouwen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SCHARENDIJKE - De politie heeft zaterdagmorgen twee jongens aangehouden in verband met de reeks ernstige geweldsincidenten deze week op Schouwen-Duiveland.


Politie en justitie startten een onderzoek nadat tussen zaterdag 31 juli en afgelopen vrijdagnacht incidenten plaatsvonden in Burgh-Haamstede, Renesse en Scharendijke. Dit onderzoek leidde zaterdagmorgen naar de regio Rotterdam. In Vlaardingen werd een 17-jarige jongen uit deze plaats aangehouden en in Schiedam werd een 14-jarige jongen uit deze plaats gearresteerd. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Ze worden zaterdag verhoord.

De politie kwam het tweetal naar eigen zeggen al vrij snel op het spoor nadat ze direct na de laatste mishandeling op een camping aan de Maireweg in Burgh-Haamstede door gealarmeerde agenten werden gecontroleerd. Omdat de 21-jarige slachtoffers nog naar het ziekenhuis moesten en er nog onvoldoende verdenkingen richting het tweetal waren, werden hun gegevens genoteerd maar konden zij wel hun weg vervolgen.

Toen later de verdenkingen sterker werden, is het tweetal alsnog gearresteerd. Politie en justitie onderzoeken hun betrokkenheid bij de reeks incidenten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Beide verdachten hebben beperkende maatregelen opgelegd gekregen, zo meldt de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (7-8-2021 om 16:46)
Beetje raar dat ze dit opzoeken en ook echt hier er voor op uit gaan. Primitief dierlijk gedrag. Aangezien dit wen apart geval is zou het niet verkeerd zijn eens te onderzoeken wat hun aanspoort.
zeeuw (7-8-2021 om 16:10)
LEKKERE OUDERS WAT EEN OPVOEDING ZET KOPPEN OP INTERNET MET NAAM EN ADRES
Jaap (7-8-2021 om 15:21)
Dit tuig zou een koekje van eigen deeg moeten krijgen: exact eenzelfde behandeling als ze hun slachtoffers aangedaan hebben, maar dan zonder behandeling in het ziekenhuis achteraf, zou zonde zijn van het geld.
een inwoner (7-8-2021 om 14:43)
Lees ik het nou goed ?? 14 jarige jongen .?????? Ik begryp er niks meer van .Flinke straf geven . En geen aai over zn bolletje Vreselyk als ik de feiten lees.
Jumbo (7-8-2021 om 14:39)
Goed bezig , hulde
willem (7-8-2021 om 14:06)
nog minderjarig en dus een flutstrafje. dit was een volwassen daad dus berecht ze als volwassenen. tevens alles laten betalen: npolitie inzet--medische kosten enz. EN de ouders of eventueele toezichthouders er op aanspreken. stelletje idioten--nu al een strafblad--ga zo door jochies. hoop dat de anderen die er aan meededen snel gepakt worden. sterkte voor de slachtoffers en pet af voor de politie--goed gedaan.
Cookie-instellingen beheren