Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee arrestaties voor fatale steekpartij Middelburg

Toegevoegd: 12-01-2022, 20.51 uur - Update: 12-01-2022, 21.04 uur
Onderzoek bij de plaats delict afgelopen zondag.
Onderzoek bij de plaats delict afgelopen zondag.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In een woning in Middelburg zijn vanavond twee jongens gearresteerd voor de fatale steekpartij afgelopen zondag in de wijk Dauwendaele. Het slachtoffer van het steekincident, een 15-jarige jongen, overleed eerder vandaag.


De politie kreeg het tweetal zondag al in beeld maar ondanks herhaalde pogingen konden de verdachten nog niet eerder worden aangehouden. De politie riep het tweetal op om zich zo snel mogelijk op een politiebureau te melden maar daaraan werd geen gehoor gegeven. Woensdagavond rond 18.15 uur ontdekte de politie het tweetal echter in een woning in dezelfde wijk waar de steekpartij plaatsvond. Hierna werden de verdachten, een 15-jarige jongen uit Steenbergen en een 16-jarige jongen uit Rilland, door de politie aangehouden. Het tweetal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Ze jongens worden donderdag verhoord.

Zondag werd de 15-jarige Tim neergestoken bij een grasveld op de hoek van de Meanderlaan en De Overloper. De zwaargewonde tiener werd vervolgens naar de Roozenburglaan gebracht. Daar werd de jongen behandeld in een ambulance om vervolgens met spoed naar het kinderziekenhuis in Rotterdam te worden gebracht. Zijn toestand was vervolgens lange tijd kritiek. Vanmiddag overleed hij alsnog aan zijn verwondingen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (16-1-2022 om 11:55)
Vanmiddag om 14.u is er een stille tocht. Begint op de plaats waar hij is vermoord.
Visje (13-1-2022 om 16:13)
Heel veel sterkte voor de nabestaanden. Hoop dat de daders echt heel zwaar worden gestraft. Dit is nu pure moord geworden. Echt verschrikkelijk geen woorden voor.
Nina (13-1-2022 om 14:48)
Ik wens de ouders van Tim heel veel sterkte toe, maar ook de ouders van de daders want ik geef het je te doen dat je kind verdachte is van zo'n verschrikkelijke daad.
Michelle (13-1-2022 om 13:19)
Vreselijk wat hier weer is gebeurd. Zou het niet eens beter zijn wanneer er een algeheel verbod komt op steek- en vuurwapens!
Nn (13-1-2022 om 11:59)
Wat is dit vreselijk voor de ouders om een kind te moeten verliezen. Ik wens ze heel veel sterkte toe. En die gasten moeten ze levenslang opsluiten.
N.s. (13-1-2022 om 09:17)
Heel veel sterkte voor de nabestaanden. hoop dat de jonge daders een straf krijgen waar ze van zullen leren .
Cookie-instellingen beheren