Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee arrestaties voor fatale steekpartij Middelburg

Toegevoegd: 12-01-2022, 20.51 uur - Update: 12-01-2022, 21.04 uur
Onderzoek bij de plaats delict afgelopen zondag.
Onderzoek bij de plaats delict afgelopen zondag.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In een woning in Middelburg zijn vanavond twee jongens gearresteerd voor de fatale steekpartij afgelopen zondag in de wijk Dauwendaele. Het slachtoffer van het steekincident, een 15-jarige jongen, overleed eerder vandaag.


De politie kreeg het tweetal zondag al in beeld maar ondanks herhaalde pogingen konden de verdachten nog niet eerder worden aangehouden. De politie riep het tweetal op om zich zo snel mogelijk op een politiebureau te melden maar daaraan werd geen gehoor gegeven. Woensdagavond rond 18.15 uur ontdekte de politie het tweetal echter in een woning in dezelfde wijk waar de steekpartij plaatsvond. Hierna werden de verdachten, een 15-jarige jongen uit Steenbergen en een 16-jarige jongen uit Rilland, door de politie aangehouden. Het tweetal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Ze jongens worden donderdag verhoord.

Zondag werd de 15-jarige Tim neergestoken bij een grasveld op de hoek van de Meanderlaan en De Overloper. De zwaargewonde tiener werd vervolgens naar de Roozenburglaan gebracht. Daar werd de jongen behandeld in een ambulance om vervolgens met spoed naar het kinderziekenhuis in Rotterdam te worden gebracht. Zijn toestand was vervolgens lange tijd kritiek. Vanmiddag overleed hij alsnog aan zijn verwondingen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans (13-1-2022 om 07:30)
Voor heel lang achter de tralies die twee.
Janspommerans (13-1-2022 om 06:46)
Helaas hoeven die twee jongens maar 2 jaar te zitten. Hopelijk met jeugd tbs en voor levenslang onder de radar van de politie.
willem (13-1-2022 om 04:17)
goed dat ze zijn opgepakt. maar de straf zal niet hoog zijn want de daders zijn minderjarig. voor een volwassen daad moet een volwassen straf opgelegd worden.
Anoniem (12-1-2022 om 23:06)
Geen woorden voor. Ik wens de familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte toe.
Sergeij Nijsten (12-1-2022 om 22:16)
Mijn condoleances en alle sterkte voor familie. Rust in vrede.. Voor de daders geen kinderrecht maar 30 jaar. Familie heeft levenslang.
Jacob (12-1-2022 om 21:21)
Allereerst gecondoleerd met het verlies van jullie zoon Zo erg. Indien schuldig berechten als volwassenen en geen jeugdrecht toepassen. De grens is wederom overschreden de tijd van pampellen is voorbij. Hoognodig dat er strenger wordt gestraft.
Cookie-instellingen beheren