Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
28 files van totaal 118 km

Gemeente gaat over tot inning dwangsom Oostappen Groep

Toegevoegd: 01-05-2023, 14.04 uur
Gemeente gaat over tot inning dwangsom Oostappen Groep
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

HOEK - De gemeente Terneuzen gaat over tot het daadwerkelijk innen van een dwangsom van 200.000 euro bij Oostappen Groep B.V.. Deze dwangsom werd eerder opgelegd voor het huisvesten van arbeidsmigranten op recreatiepark Marina Beach in Hoek. Oostappen Groep B.V. had tot 13 april de tijd om een zienswijze in te dienen, maar deed dit niet.


De gemeente Terneuzen legde al in 2018 de dwangsom van 100.000 euro op bij de Oostappen Groep in verband met de huisvesting van arbeidsmigranten. Over deze zaak moet de Raad van State nog uitspraak doen. Bij nieuwe controles in juli en oktober van 2021 werden opnieuw arbeidsmigranten aangetroffen. In januari 2022 werd hiervoor een dwangsom van 200.000 euro opgelegd.

Omdat er bij controles die in mei en oktober van 2022 en februari van dit jaar plaatsvonden opnieuw arbeidsmigranten werden aangetroffen, vordert de gemeente Terneuzen de opgelegde dwangsom van 200.000 euro in. Daarnaast werd op 28 maart 2023 een nieuwe en hogere dwangsom van 400.000 euro opgelegd om de Oostappen Groep te bewegen om de overtredingen te stoppen. "Om deze dwangsom te voorkomen, moeten alle arbeidsmigranten voor 30 juni van het park af zijn", liet de gemeente Terneuzen weten.

In de afgelopen jaren zijn al verschillende controles uitgevoerd op het vakantiepark. Bij eerdere controles bleek sprake te zijn van onder meer onrechtmatige bewoning, huisvesting van arbeidsmigranten en het overtreden van de brandveiligheidsvoorschriften. "Het gaat om adressen waar bewoners een voornemen last onder dwangsom hebben gekregen en waarbij de termijn om de overtreding te beëindigen is verstreken", zo legde de gemeente uit al eerder uit.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Belasting (3-5-2023 om 11:20)
Aanpakken Meneer Gilles, hatseflats.
Emergo (2-5-2023 om 16:06)
@Peter Quest Zo te zien niet veel kennis van inflatie.
Peter Quest (2-5-2023 om 11:38)
Bizar eigenlijk ook al vind ik die eigenaar een drama. Maar goed even de feiten. De overheid faciliteert dat er arbeidsmigranten binnen komen. Zo veel dat dat niet eens weten hoeveel en waar vandaan. Die mensen worden vaak weer uitgebuit door uitzendbureaus en werkgevers. Maar ze moeten ook huisvesting hebben. Over dat laatste hebben ze niet nagedacht. Nee dan leg je dat probleem bij de gemeente neer. De gemeentes zien weer geld en huren weer een leger handhavers in. En zo is het balletje weer rond. Het is net als bij de inflatie. de grootste veroorzaker is de overheid. Die legt het probleem neer bij het bedrijfsleven en de burger. En als de rekeningen niet meer betaald worden stuurt de overheid weer een deurwaarder.
Drica (2-5-2023 om 09:15)
Peter zit aan de dunne door de Gemeente Terneuzen hij drreigt met beroep. Is Scheldorado nog van hem?
Ik (2-5-2023 om 08:43)
Dikdoener Peter Gillesen gaat toch nog een toontje lager zingen met z,n dikke auto's. Want op meerdere parken van hem deugd het niet. Hij laat z,n eigen alleen op tv van de "goeie " kant zien.
Ineke (2-5-2023 om 07:45)
Leeg trekken die bolle Peter. Wat een verschrikkelijk man is dit. Het is namelijk niet alleen in terneuzen dat hij slecht bezig is. Er zijn nog ge mee ter en insta hier die hem liever zien hangen
Cookie-instellingen beheren