Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie: Auto Vlissingen werd vermoedelijk beschoten

Toegevoegd: 18-05-2024, 13.38 uur
De politie nam het voertuig vannacht in beslag.
De politie nam het voertuig vannacht in beslag.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie gaat er vanuit dat de auto die vannacht in Vlissingen in beslag werd genomen, is beschoten. Het voertuig werd aangetroffen na een melding van een mogelijke schietpartij bij de Singel.


De politie kreeg rond 21.30 uur de melding dat bij de Singel schoten waren gehoord. Vervolgens werd om de hoek bij de Van Dishoeckstraat een personenauto aangetroffen waarvan een zijruit kapot was. Vier uur na de melding dat knallen waren gehoord, werd de Volkswagen getakeld onder toeziend oog van een forensisch onderzoeker.

Volgens een politiewoordvoerster gaat men er nu vanuit dat de auto is beschoten. Hier wordt nog nader onderzoek naar gedaan, vandaar ook dat het voertuig in beslag is genomen. Bij de politie hebben zich nog geen slachtoffers gemeld. Er is nog niemand aangehouden, zo laat de politie desgevraagd weten.

Reeks aan incidenten
Vlissingen werd deze week al opgeschrikt door drie schietincidenten en een steekpartij. Maandag werd rond 19.15 uur melding gemaakt van schoten in de omgeving van de Minister Lelystraat - Leeghwaterstraat - Pablo Picassoplein. De nacht erop werd rond 04.20 uur geschoten in de Hercules Segherslaan.

Dinsdagochtend werd ontdekt dat ook een pand aan de Scheldestraat was beschoten. De Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar noemde de drie schietpartijen eerder deze week "ongehoord en onacceptabel". De steekpartij vond plaats in de nacht van woensdag op donderdag. De politie doet onderzoek naar de incidenten.

De politie roept eventuele getuigen en mensen die meer weten nog altijd dringend op om hun informatie en eventuele beelden te delen. Contact opnemen kan via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (18-5-2024 om 23:33)
Kleine aanvulling van miijn vorige bericht, zou het ook kunnen zijn dat die gek deze auto heeft gebruikt en met oorbescherming vanuit de auto heeft gevuurd zonder het raam te openen? Dan lijkt het net of hij beschoten is maar dan is dat niet het geval. Dan moet het op een ruzie lijken. De auto werd leeg teruggevonden als ik het artikel mag geloven? Misschien dan toch een gestolen auto? Kruidsporen zouden dan ook in de auto te vinden moeten zijn.
Vlissinger (18-5-2024 om 18:08)
Gezien het uiterlijk van deze auto is de kans aanwezig dat deze niet gestolen is. Het zou dus best mogelijk kunnen zijn dat ze via het VIM nummer de beschoten bestuurder kunnen achterhalen. Als je het mij vraagt, dan is deze gevluchtte bestuurder niet voor niets paranoide en zal hij de dader van al die schietpartijen ook kennen. Dit alles is speculatie, maar het geeft wel hoop dat ze die gek op die manier zouden kunnen achterhalen. Desnoods Opsporing Verzocht inschakelen met hun gezichten in beeld.
Cookie-instellingen beheren