Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Extra controles vanwege reeks schietpartijen Vlissingen

Toegevoegd: 18-05-2024, 15.21 uur
Agenten in kogelwerende vesten, gisteravond in Vlissingen.
Agenten in kogelwerende vesten, gisteravond in Vlissingen.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In en rond het Middengebied in Vlissingen vinden vanaf vandaag extra controles plaats. Dit gebeurt naar aanleiding van de reeks van vier schietpartijen in de stad deze week. Dat meldt de gemeente Vlissingen.


Een gemeentewoordvoerster laat weten dat de Vlissingse burgemeester Van den Tillaar vanochtend een driehoekoverleg had met het Openbaar Ministerie (OM) en de politie. Dit naar aanleiding van het laatste schietincident gisteravond bij de Singel. Volgens de gemeente is afgesproken dat op korte termijn extra maatregelen worden genomen in en rond het Middengebied.

"Deze extra maatregelen bestaan onder andere uit extra politiecontroles, waarbij auto’s willekeurig aan de kant worden gezet en worden onderzocht. Daarnaast vinden er extra surveillances in de wijk plaats door politie en BOA’s van de gemeente. Bij de toegangswegen van het Middengebied worden matrixborden geplaatst waarop de politiecontroles worden aangekondigd."

Met de maatregelen hopen gemeente, politie en OM het veiligheidsgevoel bij de inwoners te vergroten en een signaal af te geven richting de daders. Burgemeester Van den Tillaar: "Het is onacceptabel dat deze incidenten hebben plaatsgevonden. Ze tasten ons gevoel van veiligheid ernstig aan. Ik merk dat inwoners zich zorgen maken en ik vind het goed dat de politie nog meer gaat inzetten op politiecontroles en extra surveillances in de wijk."

Het politieonderzoek is nog in volle gang, maar kost volgens de gemeente tijd, onder andere vanwege de vele camerabeelden die beschikbaar zijn. De politie roept mensen op zich te melden bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) als zij iets weten of iets hebben gezien met betrekking tot de incidenten van deze week.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R.K (20-5-2024 om 13:02)
Jammer hoor! Iets met kalf en put. Het wordt weer tijd voor politie in de wijk, en dan niet met een auto rondrijden , gewoon te voet , eventueel fiets. Maar nee hoor, liever met mooi weer door de Walstraat lopen ? fietsen , is ook veiliger !
Jac (19-5-2024 om 12:57)
Met even een paar matrixborden en wat extra controles ga je het niet redden, wil je het structureel verbeteren in Vlissingen zul je ook structurele maatregelen moeten nemen. Wat ze nu doen is gewoon het advies van de communicatieafdeling opvolgen. De publieke opinie is makkelijker te beïnvloeden dan de werkelijke problemen oplossen.
Vlissinger (19-5-2024 om 12:26)
Het was vuurwerk, geen schoten.
Toon (19-5-2024 om 02:32)
De situatie waar we nu in zitten is wel iets waar de hele tijd naartoe gewerkt is door de politiek, volgend mij vinden ze het prachtig om ons zo verdeeld te zien onder elkaar, dat er geen huizen meer zijn, dat alles duurder wordt, de criminaliteit de pan uit rijst en dat de politie meer aandacht heeft voor XR demonstranten die op de weg gaan zitten ipv voor dit soort zaken. Mooie bedoeling is het toch in de NL.
Abc'tje (18-5-2024 om 23:20)
@bewoner. Precies dit, als je voorbij rijdt zie je het praktisch gebeuren echter schijnt het voor de politie niet mogelijk zijn dit aan te pakken. Het is echt te treurig voor woorden hoe makkelijk de criminaliteit in Vlissingen vrije baan krijgt. We kregen toch een pi in Vlissingen? Nou wat mij betreft een gewone gevangenis waar we onze lokale gangsters opsluiten. Even goed de bekende buurten uitkammen en je kan hem met gemak vullen.
Jos (18-5-2024 om 22:10)
Fijn dat de gemeente matrixborden gaat plaatsen, hopelijk met een target er op zodat die gasten daar op gaan schieten ipv op woningen, auto's of elkaar midden op de straat.
Cookie-instellingen beheren