Weerbericht:
Eerst nog enkele buien. Vannacht en morgenochtend (dichte) mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Containerschip vast bij Terneuzen

Toegevoegd: 16-10-2008, 11.30 uur
Containerschip vast bij Terneuzen
Door: Chris Platteeuw
TERNEUZEN - Woensdagavond rond 17.30 kwam het containerschip MSC Bali voor Terneuzen één uur na hoog water in de problemen.


Het schip raakte komende vanuit de richting Antwerpen uit koers en dreef richting oever Westerschelde om ter hoogte van boei 27 tot stilstand te komen. Voor de kolos aan de grond zakte nam hij een duwbak met kolen mee. De kapitein nam enige bedenktijd voor hij sleepbootassistentie in riep.

Rond 18.45 uur was het schip, dat volgens de politie ook gevaarlijke stoffen aan boord had, weer los.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Harry (21-10-2008 om 19:57)
Er wordt volgens mij een zorg uitgesproken MAAR we hebben blijkbaar geleerd van eerdere situaties want nu weten we al vrij snel dat er gevaarlijke stoffen aan boord zijn Natuurlijk brengt het wonen aan de schelde gevaar met zich mee.. het wonen tussen twee kerncentrales ook! Welterusten
Lien (18-10-2008 om 08:30)
Meneer ten eerste is de duwbak niet de diepte in gegaan!!!! En waarom zo een hoop bombarie over de zeevaart... Als er op de weg een ongeluk gebeurt of je auto gaat kapot word er niet om gemaald maar zodra er een zeeboot iets heeft......Als je daar al slapeloze nachten van krijg. !!!
Dymphina (17-10-2008 om 22:04)
Inderdaad als je er zo bang voor bent moet je niet langs de schelde gaan wonen daar varen nou eenmaal schepen en die hebben wel eens gevaarlijke stoffen bij. Maar ja dan is het nergens veilig want in het "binnenland" hebben ze trucks en treinen met gevaarlijke stoffen en hier een daar ook een schip
Jaap (17-10-2008 om 10:21)
Niet zo panisch, er is niets gebeurt en als hij daadwerkelijk verkeerd gehandeld heeft zullen de autoriteiten hem aanpakken.
M41K3L (16-10-2008 om 19:53)
Gevaarlijke stoffen aan boord en neemt een kolenbak mee de diepte in... en toch neemt de kapitein wat bedenktijd voor hij de sleepboten inschakelt.... ongelooflijk! We gaan vannacht weer met een gerust hart slapen, hier langs de westerschelde.....