Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Negen boetes vanwege rookverbod

Toegevoegd: 19-02-2012, 21.44 uur
Door: Roland de Jong
THOLEN - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vrijdag enkele horecagelegenheden beboet op het niet naleven van het rookverbod.

De controle vond plaats in samenwerking met de politie Zeeland. Er werd gecontroleerd in de gemeente Tholen. De controle startte vrijdagavond om ongeveer 22.00 uur en duurde tot 02.00 uur.


Het rookverbod werd in negen café's en horecagelegenheden overtreden en de uitbaters kregen forse boetes. Opvallend was dat er in sommige café's wel een aparte rookruimte was gemaakt, maar dat deze helemaal niet gebruikt werd.

Als in een horecagelegenheid voor de eerste maal geconsteerd wordt dat het rookverbod wordt overtreden, dan volgt een boete van 600 euro. Bij een volgende constatering wordt de boete verdubbeld en bij nog niet naleven van het rookverbod dan kan dit leiden tot (tijdelijke) sluiting van de horecagelegenheid.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
René (20-2-2012 om 10:10)
@Piet, daar ben ik het niet mee eens Piet, wet is wet. En wat denk je nou zelf wat er gebeurt indien men dat zelf uit mag maken. Net als bij rood licht, als je de vrije keuze krijgt, wat zou het antwoord zijn? Niet roken = niet roken, klaar
Wim (20-2-2012 om 09:35)
Rookcontroles alleen in de kleine dorpjes zeker. Lekker makkelijk. In de grote steden durven ze niet. Daar word volop gerookt. Het wordt steeds gekker. Straks krijg je nog een boete als je naar de wc gaat.
Vlissinger (20-2-2012 om 06:06)
@Piet, een aparte rookruimte is toch goed genoeg? als mensen zo graag kanker willen in en uit ademen doen ze dat maar waar ik niet bij ben
Jeroen (20-2-2012 om 05:49)
Hebben ze bij de politie weer niks beters te doen. ik vind dat een cafebaas nog altijd zelf mag beslissen of er wel of niet in zijn pand mag worden gerookt. Straks mogen we zelf niks meer beslissen over ons eigen huis.
Levi,Tholen (19-2-2012 om 23:58)
Vroeger..toen men nog mocht roken in café's. Geen haan die er naar kraaide. Door onze klote regering gaan café's kapot..
C. van der Linden. (19-2-2012 om 22:42)
En terecht. Dit schaadt de mensen die niet roken. Jammer voor de kroegbazen, maar als ze het niet willen hanteren/accepteren dan maar zo eh In Italié pakken ze het tenminste echt aan,1x een sigaret opsteken en je word er uitgeknikkerd. Mischien moeten ze dit ook maar eens in NLD hanteren De groeten.
Cookie-instellingen beheren