Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Grote uitslaande brand Stavenisse

Toegevoegd: 02-01-2014, 21.47 uur - Update: 09-01-2014, 21.10 uur
Door: Roland de Jong

STAVENISSE - In Stavenisse woedt momenteel een grote brand in een schuur en een woning. De brand was lange tijd uitslaand. Door de brand zijn tientallen huishoudens zonder stroom komen te zitten.

De brand woedt aan de Stoofdijk en werd rond 19.35 uur ontdekt. De brandweer schaalde binnen enkele minuten op naar middelbrand. Het sein grote brand werd een klein half uur na de eerste melding gegeven.

De brandweer heeft blusvoertuigen uit Stavenisse, Sint Annaland, Sint Maartensdijk en Sint Philipsland ter plekke gestuurd. Ook is vanuit Goes een watertank ter plekke gebracht en is de brandweer van Sint Annaland uitgerukt met een dompelpomp. Vanuit Bergen op Zoom is rond 21.40 uur ook nog een hoogwerker ter plekke gestuurd.

De bewoners konden zich op tijd uit de voeten maken. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland is er niemand gewond geraakt. Voor de zekerheid is wel een ambulanceteam ter plekke. De politie houdt omstanders op veilige afstand.

Volgens de woordvoerder is de brandweer druk bezig geweest met het zorgen voor voldoende bluswater. Ook heeft men ingezet op het veilig stellen van enkele aanwezige gasflessen. Rond 23.50 uur was de brandweer het vuur meester. Er er werd toen nog één gasfles koel gehouden. Voorlopig wordt nog nageblust.

Stroomuitval
Rond 22.25 uur maakte de Veiligheidsregio bekend dat energiebedrijf Delta ter plaatse gaat omdat er tientallen huishoudens aan de Stoofdijk en de Veerweg zonder stroom zijn komen te zitten. Volgens Delta ontstond de storing om 22.08 uur en is er een elektriciteitshuisje uitgevallen. De oorzaak zou de brand zijn.

Rond 23.20 uur had een deel van de adressen weer stroom. Alleen op de Stoofdijk zijn nog wat huishoudens die geen elektriciteit hebben.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (3-1-2014 om 13:46)
Beste Ton, Je mag natuurlijk best kritisch zijn maar op als je niet het hele verhaal kent, kun je beter je niet reageren. Hiermee voorkom je namelijk dat je jezelf belachelijk maakt. En wat je vroeger hebt geleerd geld vooral voor kleine brandjes, niet voor uitslaande branden.
Jac (3-1-2014 om 12:41)
@ Ton. het is duidelijk dat jij er in ieder geval geen verstand van hebt! Als je nu niets anders te melden hebt kun je beter geen reactie geven.... die mannen staan daar met gevaar voor eigen leven te blussen terwijl jij op de bank zit en achtaraf weet jij het beter..hmmm jammer
Michael (3-1-2014 om 12:13)
@cre01 deze mensen hebben helemaal niks meer alles is als verloren beschouwd en @ton veiligheid ga voor op maar bij jou niet zeker je kan op de foto zien dat de brandhaard niet vanaf beneden was te blussen daarom is er ook een ladderwagen gekomen om vanaf boven te blussen of was het beneden
Michael (3-1-2014 om 12:08)
@ton als je het nou niet weet zeg dan vertek dan ook niks de brandweer kon ten eerste neit binnenkomen en hebe eerst gasflessen in veiligheid gebracht toen is er een watertrs klaar gemaakt ze kunnen moeilijk uit een droge sloot pompen of kan jij dat wel want dan moet je ook hier bij de brandweer!!!
Duup (3-1-2014 om 11:40)
Nou Ton: dit noemen ze nou het aanpalend pand veilig stellen door koeling. Er waren ook meerde voertuigen met manschappen ter plekke: die kan je vanop die foto niet zien. Een brand wordt niet vanuit één zijde bestreden..
Hans (3-1-2014 om 11:18)
ON, ga terug op cursus, en lees wat het probleem is/ was, en dan nog: die mensen hebben steun en hulp nodig, maar daar schijn jij je eigen allerminst druk om te maken, SCHAAM je
Cookie-instellingen beheren