Weerbericht:
Vrij veel bewolking en vooral overdag buien. Woensdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand Koewacht moeilijk te bestrijden

Toegevoegd: 13-04-2019, 13.07 uur
Door: Manfred Berrevoets

KOEWACHT - De brandweer is al de hele ochtend bezig met het bestrijden van een zeer grote brand in Koewacht.


De brand ontstond rond 07.10 uur in het bedrijfspand van Linex Pro Grass aan de Emmabaan. Bij het bedrijf worden vezelplaten van vlas worden gemaakt. Het vuur bevindt zich in de metalen buizen van de afzuiginstallatie en de zogenaamde filterhuizen.

Rond 11.00 uur werd het sein zeer grote brand gegeven. Er is nog meer brandweerpersoneel ingezet. Ook zijn er pompen ingezet voor extra bluswater. Daarnaast is er een extra meetploeg in de omgeving aanwezig omdat er door de bluswerkzaamheden meer rook vrij komt.

Op dit moment zijn er door de brandweer onder andere zes blusvoertuigen, twee hoogwerkers, een hulpverleningsvoertuig en een waterwagen ter plaatse. Daarnaast is er een dompelpomp en de adembeschermingscontainer ingezet. Volgens de Veiligheidsregio zijn er op dit moment ongeveer 70 mensen ingezet.

De Emmabaan is volledig afgezet voor de hulpdiensten. Mensen negeren deze afzetting wat gevaarlijke situatie kan opleveren. De politie is ter plaatse om dit te handhaven en geeft aan waar nodig bekeuringen uit te gaan schrijven.

Op dit moment wordt er ook onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jakke (13-4-2019 om 17:09)
succes met de schade
Cookie-instellingen beheren