Weerbericht:
In de ochtend enkele buien. Morgen meer zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Illegaal vuurwerk aangetroffen bij integrale controle

Toegevoegd: 25-11-2021, 14.05 uur
De politie controleerde onder meer bij een locatie aan de Klarinetweg.
De politie controleerde onder meer bij een locatie aan de Klarinetweg.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De politie heeft woensdag in het kader van een integrale controle een doorzoeking gedaan in een groot aantal opslag-en garageboxen in Middelburg. Bij de controle werd op één locatie illegaal vuurwerk aangetroffen.


De doorzoeking gebeurde woensdag bij vijf locaties op de bedrijventerreinen Arnestein en Mortiere. Bij de locaties werden onder meer opslagboxen, garageboxen en bedrijfsunits gecontroleerd met speurhonden. Bij de locatie aan de Klarinetweg in Middelburg werd volgens de Gemeente Middelburg in een van de boxen een geringe hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen. Op de andere locaties werden geen overtredingen geconstateerd.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Middelburg wordt er regelmatig geconstateerd dat opslaglocaties anders in gebruik zijn dan bedoeld of het bestemmingsplan toelaat. Zo zou het niet altijd bekend zijn wat zich daar precies afspeelt. In ernstige gevallen zou dat tot gevaarlijke situaties.

Zo kan er brandgevaar ontstaan, overlast door gebruik en aantasting van de gezondheid van omwonenden en de gebruikers of eigenaren van buurpanden. Met het oog op de komende jaarwisseling werd er tijdens deze controle extra gelet op de opslag van (illegaal) vuurwerk.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren