Weerbericht:
Zonnig en droog
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 45 km

Bewoners Oosterland belagen vrijgelaten verdachte

Toegevoegd: 10-05-2013, 15.02 uur
Door: Veerle van Iren
OOSTERLAND - Bij de bewoners van Oosterland is weinig begrip voor de vrijlating van de aangehouden verdachte van de reeks brandstichtingen in Oosterland. Het huis van de verdachte werd na zijn vrijlating omsingeld door boze buurtbewoners. De rechter-commissaris heeft de man op 8 mei in vrijheid gesteld omdat hij vindt dat de verdenking te klein is om hem langer vast te houden.


Op woensdagavond 8 mei besluit een groepje bewoners rond 23.00 uur verhaal te gaan halen bij de woning van de verdachte en dreigt de boel binnen kort en klein te slaan. Het risico richting de verdachte loopt zo hoog op dat deze de hulp inroept van de politie. Als agenten bij de Steengrachtstraat komen aanrijden, zien zij een aantal boze bewoners bij de woning staan. Omdat het aantal personen na hun aankomst rap toeneemt, wordt besloten om de verdachte voor zijn eigen veiligheid naar een andere verblijfplaats over te brengen.

Inmiddels wordt de sfeer op straat steeds grimmiger. Nog twee politie-eenheden worden ter assistentie opgeroepen. Ook een hondengeleider wordt samen met zijn hond ingezet om de boze bewoners op afstand te houden. Deze spreekt de omstanders herhaalde malen aan om weg te gaan. De verontwaardiging slaat op een gegeven moment over op de aanwezige agenten en wordt bekoeld door met gevulde bierflesjes te gooien. Een voorruit van een politieauto raakt hierdoor beschadigd.

Op het moment dat de verdachte zijn woning verlaat vliegen de bierflesjes lang zijn hoofd en van de begeleidende agenten. De verdachte wordt hierbij geraakt. Ondanks de aanwezigheid van de politiehond geven de toegestroomde mensen nauwelijks ruimte om de verdachte en de agenten doorgang naar de bus te verlenen. Een zeer opdringerige bewoner is tijdens dit hele incident door de hond gebeten.

Als de verdachte eenmaal veilig in de politiebus zit, drommen de mensen zich scheldend, slaand en schoppend rondom het voertuig. Uiteindelijk is het de bestuurder van de bus gelukt om zonder verdere ongelukken weg te rijden. Later op de avond zijn de ramen van de woning ingegooid. Daarna is de rust in het dorp weergekeerd. De woningbouwvereniging heeft inmiddels reparaties verricht.

Dat de man is vrijgelaten wil volgens de politie overigens niet zeggen dat hij geen verdachte meer is in deze zaak of dat het onderzoek naar zijn doen en laten is gestaakt.

Zie ook:
- Twee verdachten aangehouden in Oosterland (08-05-2013)
- Gewonde bij brand Oosterland (08-05-2013) 
- Opnieuw brand in Oosterland (05-05-2013)
- Weer schuurtje in brand Oosterland (03-05-2013)
- Politie zoekt getuigen branden Oosterland (21-04-2013)
- Omwonende blust brand in caravan (11-04-2013)
- Aanhouding wegens verdenking brandstichting (21-03-2013)
- Vrouw gewond bij woningbrand (22-02-2013)
- Brandstichting slooppand Oosterland (18-08-2012)
- Brand leegstaande woning Oosterland (28-04-2012)
- Grote brand verwoest schuur Oosterland (08-04-2012)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ach. (14-5-2013 om 14:48)
@Nieuwerkerkse, dat eiland, daar woon jij al op. Niks in de gaten zeker?
@oosterlander (12-5-2013 om 01:10)
Oordeel niet?? Hoor je het jezelf zeggen? Wat een griezeldorp! In de bijbel staat: hij die zonder zonden is, werpe de eerste steen. Maar een bierfles mag ook.
Jaap van Sien (11-5-2013 om 23:40)
Oosterland is op hol... Twee paarden sloegen op het jaarlijkse evenement zelfs op hol. Die knollen wisten ze in Zierikzee wel te vangen.
Nieuwerkerkse (11-5-2013 om 23:08)
Je moet dat soort tuig op een onbewoond eiland zetten , zonder eten en drinken. Dan kunnen ze elkander op vreten!!. Ruimt lekker op. Het zal wel een groot eiland moeten zijn, als je bekijkt wat er allemaal al niet rond loopt hier in Nederland.
Mike (11-5-2013 om 21:40)
@Oosterlander: "....OORDEEL NIET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! " Ja, jij zegt het.
Van een net dorp (11-5-2013 om 17:58)
@ Arnemuiden, en als dat hier in de straat gebeurde, kwam ik ook wel ff naar buiten met mijn maten, om zij aan zij met de politie het dronken hooligan tuig zoals jou neer te knuppelen. er wordt hier niet gelynched !