Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 23 km

Man ook betrokken bij eerdere schietpartij

Toegevoegd: 16-12-2014, 22.07 uur - Update: 17-12-2014, 09.30 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De man die vanavond zwaargewond raakte in Terneuzen bij een schietpartij is dezelfde man die tijdens de vorige schietpartij in Terneuzen gewond raakte. Bij die schietpartij kwam iemand om het leven.

De politie kreeg de melding van het schietincident rond 19.00 uur binnen.  Volgens de politie was het slachtoffer, een man, niet aanspreekbaar. De gewonde is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het traumateam is ook naar het ziekenhuis gegaan. De brandweer stond stand-by tijdens de landing. Rond 20.15 uur meldde de politie dat het slachtoffer in kritieke toestand naar een ander ziekenhuis is overgeplaatst. Dat zou mede zijn gebeurd om zijn veiligheid te kunnen waarborgen. Dat gegeven duidt erop dat er sprake is van een poging tot liquidatie.

De politie bevestigt nu dat de gewonde de 27-jarige Terneuzenaar is die na de vorige schietpartij gewond werd aangetroffen. Volgens de politie werd de man destijds aangehouden en vandaag in vrijheid gesteld. De rechter besloot namelijk maandag dat hij het proces in vrijheid mocht afwachten. Enkele dagen na de schietpartij van november werd in Amsterdam een 25-jarige Terneuzenaar opgepakt als verdachte. Deze man zit nog wel vast. De twee verdachten en het dodelijk slachtoffer waren volgens de politie bekenden van elkaar. Twintig rechercheurs werden ingezet om de zaak te onderzoeken.

Fouilleren
In heel Terneuzen wordt de komende twaalf uur preventief gefouilleerd. Dat houdt in dat de politie elke persoon staande mag houden en mag controleren op wapenbezit. In 2012 werd in een deel van Terneuzen voor langere tijd preventief fouilleren ingesteld. Dat gebeurde toen vanwege een vete tussen twee rivaliserende groepen.

Controles
Rond 22.00 uur kreeg de politie een melding binnen van een verdachte situatie ter hoogte van de drankenhandel bij de Alvarezlaan. De politie heeft daar een auto gecontroleerd en de inzittenden gehoord. Het is niet duidelijk of zij ook zijn aangehouden. Een woordvoerder kan niet meer informatie over de situatie geven.

Omstreeks 22.15 uur werd op de Axelsestraat opnieuw een auto aan de kant gezet. Dat gebeurde ter hoogte van een hotel aan de Axelsestraat. Ook hier werd(en) de inzittende(n) van de auto gehoord. De bestuurder mocht na vijf minuten zijn weg weer vervolgen. Bij beide acties waren ook leden van de Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) van de politie betrokken.

Zie ook:
- Onderzoekj schietpartij in volle gang (16-12-2014)
- Gewonde bij schietpartij Terneuzen (16-12-2014)

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bewoner bomenbuurt (17-12-2014 om 20:20)
Meneer O. N. Geloof , Hoe komt u aan die informatie over het wapen? U bent ogenschijnlijk een expert of een insider. Of u kletst uit uw nek....
marleen (17-12-2014 om 11:08)
terneuzen lijkt wel amsterdam en de politie weet meer maar doet niks dit is nog niet klaar hoor er zullen er nog meer volgen maar als jolinjk denk dat ze nog met wapen lopen ze wachten wel effen hoor politie alleen goed voor je te komen halen voor boete met veel geweld
Hopla (17-12-2014 om 09:59)
1e keer niet gelukt, dan maar een 2e keer. Weer niet gelukt dus er zal een 3e keer volgen en een 4 en een 5e ......
Staffie (17-12-2014 om 09:44)
Straks moet je 3 steden verder om aangifte gaan doen omdat de helft van de bureaus dicht gaat, weer een verandering die onze rechtstaat (als we die al hebben) ten onder laat gaan. Ik denk dat dit soort dingen "het eigen rechter spelen" een gewoonte gaat worden in Nederland, over enkele jaren kijken we er niet meer van op denk ik.
Regina (17-12-2014 om 09:43)
Wat het ook allemaal is, teveel filmpjes gekeken. te veel gezien? Die gasten is niks van respect voor! Wat zou er gezien zijn? 1 of 2 GEJATTE gr of een leeggeplunderde kweek van een ander omdat ze zelf niets kunnen. Ze moeten naar amerika cowboytje spelen :)). Of zet ze een dagje tussen de echte die hard mensen! Dan roepen ze gelijk om hun eigen dorpje Terneuzen.
O.N Geloof (17-12-2014 om 08:48)
Het kan dan een vergelding zijn op de doodgeschoten jongen van 23 jaar. Laten we niet vergeten dat hij door zijn eigen wapen is doodgeschoten. En dat deze jongen nu is neergeschoten is een schande terwijl hij destijds alleen voor zijn eigen leven vocht waarbij dan een dode is gevallen.
Cookie-instellingen beheren