Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeer grote brand Noordstraat Burgh-Haamstede

Toegevoegd: 04-09-2015, 06.26 uur - Update: 04-09-2015, 21.25 uur
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - In de Noordstraat in Burgh-Haamstede is in de nacht van donderdag op vrijdag een zeer grote brand uitgebroken.

De eerste melding over de brand kwam rond 04.30 uur binnen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland woedde de brand in een voormalig warenhuis. Het vuur was snel uitslaand en de brand greep snel om zich heen. De brandweer heeft daarom met name ingezet op het voorkomen van uitbreiding naar andere panden. Er was ook op aantal plaatsen ook sprake van zogenaamd vliegvuur. De brandweer zette ook hierop in. 

Rook
Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Wel hebben de eigenaren van andere panden in de straat tijdelijk geen elektriciteit en gas. De Noordstraat is bovendien volledig afgesloten voor het verkeer.

De rookkolom van de brand trekt volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland omhoog. "Mogelijk kan er overlast van rook ontstaan. Indien u last heeft van rook, sluit dan ramen, deuren en ventilatie", zo luidt het advies van de woordvoerder.

Er zijn onder andere vier blusvoertuigen, een ladderwagen en twee watertankwagens ingezet.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren