Weerbericht:
Van tijd tot tijd onweersbuien. Morgenmiddag veel regen
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 59 km

Remproeven ongeluk omgekomen rolstoelster

Toegevoegd: 17-06-2020, 13.32 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De politie heeft vandaag remproeven gedaan naar aanleiding van het ongeluk waarbij vorige week in Vlissingen een 42-jarige rolstoelster om het leven kwam.


Het slachtoffer werd vorige week woensdag op de kruising van de Burgemeester van Woelderenlaan en de Paauwenburgweg aangereden door een automobilist. Dat gebeurde rond 17.35 uur. De bestuurder van het voertuig, een 27-jarige man uit Rotterdam, werd na de botsing aangehouden. Hij zou bij een speekseltest positief hebben getest op het gebruik van THC, de werkzame stof in wiet. Een blaastest gaf geen indicatie voor alcoholgebruik.

De auto van de Rotterdammer kwam na de botsing met de rolstoelster ook nog in aanrijding met een andere personenauto. Deze werd bestuurd door een 29-jarige Vlissinger. De rolstoelster werd na de aanrijding per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis. Zondag meldde de politie dat het slachtoffer aan haar verwondingen was overleden.

Al direct na de aanrijding werd door de politie een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Er werd uitgebreid sporenonderzoek verricht. Vanochtend hebben specialisten van de politie ook nog remproeven gedaan op de Burgemeester van Woelderenlaan. Dit om te bepalen hoe hard de 27-jarige Rotterdammer ongeveer gereden moet hebben ten tijde van de botsing. Tijdens de remproeven werd gereden met verschillende snelheden. Daarna werd tot slot nog één controle-rjproef gedaan met een Audi van de verkeerspolitie.

De uitslag van het onderzoek is nog niet bekend en wordt pas later verwacht. Vanwege de remproeven was een deel van de Burgemeester van Woelderenlaan ruim een uur afgesloten voor het verkeer.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (18-6-2020 om 08:03)
Ze hadden die junk in die test rolstoel moeten zetten.
Peter (17-6-2020 om 21:09)
Hey JJ als je het allemaal zo goed weet waarom zit jij dan achter je computertje een beetje weeillende mensen de les te lezen en sta je niet daar een onderzoek uit te voeten? Met je google? Beste stuurlui staan aan wal.
kl (17-6-2020 om 19:36)
helaaaas , hebben we in zeeland een heel erg SLINKS rechtbank bestuur, waarschijnlijk zal de eis worden 9 maanden!!!!!!!!
P (17-6-2020 om 17:24)
Dit wordt alleen maar erger, staat en politie zijn hier net zo schuldig aan. Als je kijkt hoe hard en met hoeveel lawaai er door de binnenstad wordt gereden en hoe niemand van de handhavers en politie tegenop treed!! Dit is de erfenis van al het gedoog van dit klootjesvolk en de lakse houding van de politie en de staat die geen straffen kennen en die ook het budget van de politie bijna decimeert waardoor de politie de respectloze houding aanneemt om de stad te laten verloederen.
Inemini (17-6-2020 om 16:44)
ik vraag me wel eens af, wat dit soort 'testen/proeven' nog bijdragen aan de schuldvraag en/of het onschuldig zijn van de vermeende dader. je mag niet achter het stuur met alcolhol/drugs/of weet ik veel voor geestverruimend middel. wat heeft deze poppenkast voor nut? in de rechtbank komt de advocaat met een tiental verzachtende omstandigheden (mijn vader sloeg mijn moeder, ik ben misbruikt, ikke ikke ikke)!
J v P (17-6-2020 om 16:31)
Tja, Politie komt in Vlissingen pas in actie als het te laat is... Narco City zit vol drugsrijders en ballon zuigers met lachgas en je ziet hier nooit Politie of controle.. Hier kun je ongestraft alles doen blijkbaar, als je gewoon vaker grote drugs-acties houd en de mensen ook nadat ze gepakt zijn in de smiezen houden ( want ze rijden toch weer ondanks verbod ) heb je meer criminelen van de weg ! En ja ik snap best de Politie onderbezet is en andere taken voorrang hebben maar toch het is een publiek geheim er 3 miljoen drugsgebruikers ( schatting CPB ) dagelijks gebruiken en ook aan het verkeer deelnemen helaas....
Cookie-instellingen beheren