Weerbericht:
Eerst zon, later bewolkt en vanavond regen
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 20 km

Lichaam inderdaad van vermiste Ichelle (29)

Toegevoegd: 16-02-2021, 17.57 uur
Het gevonden lichaam is definitief van de vermiste Ichelle uit Oostburg.
Het gevonden lichaam is definitief van de vermiste Ichelle uit Oostburg.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

SLUIS - Het lichaam dat vanmiddag is gevonden bij de Kanaalweg in Sluis is inderdaad dat van de sinds half december vermiste Ichelle van de Velde (29) uit Oostburg. Dat heeft de politie zojuist naar buiten gebracht.


Een flink aantal politiemensen deed vandaag onderzoek bij een watergang naast de Kanaalweg nadat tijdens het politie-onderzoek naar de vermissing deze locatie naar voren was gekomen als een plek waar het stoffelijk overschot van Ichelle zich zou kunnen bevinden. De politie had eerder al de conclusie getrokken dat de kans erg klein was dat de Oostburgse nog in leven was.

Bij de Kanaalweg werd gezocht met honden, een helikopter en boten. Aan het begin van de middag werd vervolgens het stoffelijk overschot gevonden. Rond 14.00 uur maakte de bemanning van de politiehelikopter foto’s van de locatie. Anderhalf uur later meldde de politie de vondst van een lichaam. Toen al werd er sterk rekening mee gehouden dat het ging om de vermiste Ichelle. In de loop van de middag is definitief vastgesteld dat het ging om de vrouw. Haar familie is op de hoogte.

Ichelle werd sinds half december vermist. Op 14 december zag de oma van Ichelle haar 's avonds voor het laatst in levende lijve. Een dag later werd ze mogelijk nog door een bekende gezien. Dat gebeurde rond 14.30 uur op het Ledelplein in Oostburg. Sindsdien ontbrak ieder spoor van de vrouw en werd meermaals met honden naar haar gezocht bij onder meer het natuurgebied Groote Gat in Oostburg.

Vorige week dinsdag werd een 44-jarige vrouw uit Aardenburg aangehouden als verdachte in de zaak. Zij werd in eerste instantie verdacht van wederrechtelijke vrijheidsbeneming maar de aanklacht werd later verzwaard naar moord. Bij onderzoek in de winkel van de Aardenburgse, vlakbij die van Ichelle, werden volgens de politie sporen gevonden van een misdrijf. De Aardenburgse zit nog altijd vast. Volgens de politie is zij de enige verdachte in de zaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Suus (18-2-2021 om 17:24)
Afschuwelijk... Niet te bevatten wat deze jonge vrouw is overkomen. Ik volg deze zaak ook al vanaf dag één dat ze vermist werd en vindt het heel aangrijpend. Ik hoop oprecht dat de dader nooit meer vrij komt, zo iemand moet voor altijd opgesloten worden. En dan nog het lef hebben om te ontkennen ook! Een in en in slecht, weerzinwekkend beest. In gedachten bij de familie. Ook voor de politie veel respect, dit is een zaak die ook hen altijd zal bij blijven. Rust zacht ichelle.
cq (18-2-2021 om 07:16)
Heel veel sterkte voor familie dit snijd zo diep in je ziel met de vraag, waarom in gods naam waarom, heb je ze van ons weg genomen, zoveel verdriet. Tegen de gemeente Sluis zeg ik, wat huisvest zich hier in de West Zeeuws Vlaanderen ........?
Marius Ryckaert (17-2-2021 om 17:26)
heel veel sterkte voor jullie allemaal
Franky (17-2-2021 om 17:10)
Vroeg of laat, men komt er wel achter wat er gebeurd is en waarom. Rust zacht en veel sterkte aan de nabestaande!
Nina (17-2-2021 om 15:06)
Verschrikkelijk wat deze jonge vrouw en haar familie is overkomen. Het idee dat ze daar al die tijd in dat koude water heeft gelegen terwijl de dader gewoon de feestdagen vierde vind ik weerzinwekkend. Hoe kan je met jezelf leven als je de immens wanhopige oproepen van haar familie leest en deelt? Ik ben blij voor de familie dat ze Ichelle hebben gevonden dat moet een schrale troost zijn dat je je kind ''thuis'' kan brengen. Heel veel sterkte
lucien (17-2-2021 om 11:56)
Zomaar een leven weggerukt , waarom? de rust dat ze uiteindelijk is gevonden kan het verdriet en de pijn niet wegnemen . Voor de familie en mensen die haar gekend hebben veel sterkte om dit verdriet en gemis te verwerken .
Cookie-instellingen beheren