Weerbericht:
Mistig en gladheid door bevriezing
Verkeersinformatie:
59 files van totaal 215 km

Mobiele Eenheid deelt klappen uit in Arnemuiden

Toegevoegd: 01-01-2022, 03.17 uur
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - De Mobiele Eenheid (ME) heeft tijdens de nieuwjaarsnacht in Arnemuiden twee keer opgetreden vanwege het overtreden van het door de burgemeester ingestelde samenscholingsverbod. Er zijn zeker 10 arrestaties verricht.


Gedurende de dag waren er op diverse plaatsen in Arnemuiden buitenbrandjes. Rond 01.00 uur verzamelde zich een grote groep personen bij de Nieuwlandseweg. Er werd ook brand gesticht. Hierop werd de brandweer opgeroepen. Ook de Mobiele Eenheid (ME) van de politie werd ingezet. De ME deelde rake klappen uit en dreef de aanwezigen uiteen. Later kwamen echter toch weer groepen samen maar de politie greep toen niet in. In de tussentijd sprak de politie nog wel jongeren aan die vuurwerk naar hun bus gooiden en een reeds opgeblazen bushokje nog verder vernielden.

Rond 02.15 uur arriveerde de ME opnieuw bij de Nieuwlandseweg. Even later reden vanaf verschillende kanten ME'ers de Nieuwlandseweg op. Vervolgens werden alle aanwezigen verzocht zich uit de voeten te maken. Toen niet iedereen dat deed, werden opnieuw klappen uitgedeeld. Verschillende personen werden tegen de grond gewerkt en aangehouden. Nadat de ME zich wat had teruggetrokken, werden alsnog meerdere personen gearresteerd die verhaal kwamen halen bij de politie over haar optreden.

De politie zette een tijdlang de toegang tot de stad dicht bij de rotonde aan de Nieuwlandseweg. Vorig jaar moest de ME ook al optreden bij de Nieuwlandseweg. Daarom liet de burgemeester van de gemeente Middelburg een mobiele camera-unit plaatsen. Deze werd op Oudjaarsavond vernield doordat aan de voet van de paal brand werd gesticht.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (1-1-2022 om 08:22)
Blijven inslaan op (onschuldige) personen die ingesloten waren. Kortom enorm geweldadig optreden van de ME/politie. 'Deescalerend' komt niet in hun woordenboek voor.
henkie (1-1-2022 om 08:18)
Goed werk van de ME en Politie, ik hoop dat ze zo hard hebben opgetreden dat hen eigen familie niet meer herkent ,wat kunnen sommige toch schreeuwen en piepen als ze worden opgepakt GEWELDIG !! NIETS KAN HARD GENOEG .
Bernd (1-1-2022 om 07:23)
Had niet ingegrepen dan hadden ze hun eigen dorp nog meer naar de klote geholpen dat willen ze toch zo graag?
Knalbert Sierlont (1-1-2022 om 03:29)
Bedank Arnemuiden voor de afleiding. Hierdoor konden wij in Vlissingen op het gemak stoken als 'normaal' tot diep in de nacht met een straat vol gezelligheid. Mogen we allen van een prachtig zonnig verantwoord gezond 2022 genieten
Cookie-instellingen beheren